15 49.0138 8.38624 1 0 4000 1 http://www.42registry.org 300 true 0
theme-sticky-logo-alt

Lycast orkide vil glede deg med store duftende blomster

Fortell meg, trenger lycast orkideen en sovende periode? Blomsten ble presentert for meg på jobb av en ansatt, selvfølgelig kunne jeg ikke la slik skjønnhet ligge på kontoret og tok den med hjem. Hun har visnet fra meg, og jeg har aldri sett så store blomster, og nå begynte hun av en eller annen grunn å felle bladene. Det er definitivt ingen insekter, jeg søkte med forstørrelsesglass, blir ikke syk, råtner ikke, omsorgen har ikke endret seg. Hva mer vil hun? En nabo, som kom på besøk og så en busk, foreslo at han bare skulle trekke seg. Men jeg har ennå ikke fått en eneste orkide til å felle løvet. Det er sant, lycaster hviler virkelig på denne måten?

orkide lycast Det er spesielle skjønnheter blant orkideer, preget av store luksuriøse blomsterstander. Lycast orkideen er bare en av dem, og dens store blomster er så tette i struktur at de ser ut til å være kunstige, laget av voks. Hvordan skiller det seg fra andre familiemedlemmer?

Lycast orkide – karakteristiske trekk

lycast Slekten er ikke veldig tallrik og vil neppe plukke opp 4 dusin arter. De fleste av dem er store i størrelse og vokser i naturen på høylandet, og nesten alle planter er epifytter. Imidlertid er det blant dem mer kompakte varianter som føles ganske komfortable hjemme..

Lycast har en interessant struktur. Den danner pæreformede pseudobulber, sammenkoblet av skudd – jordstengler. Blader vokser fra toppen av pærene i flere stykker. Arkplaten er langstrakt, brettet.

Peduncles vises fra bunnen av pæren, og det kan være opptil 10 av dem. Bare en blomst blomstrer på dem, men diameteren kan nå 20 cm. Lycastblomster er preget av veldig tette små kronblad, men store bladblader og en behagelig aroma. Avhengig av den spesifikke sorten, kan de males i delikate hvite eller rosa toner. Det er varianter med en dypere og mer interessant oransje og til og med brun farge..hvit lycast

Blomstringstiden avhenger også av sorten. De fleste orkideer blomstrer om sommeren, men det er vinterblomstrende arter, mens alle lykaster blomstrer i opptil 2 måneder på rad.

Hjemme er følgende lycaster oftest funnet:

  1. Jomfru (aka Skinner) med hvite og rosa blomster som blomstrer på senhøsten.
  2. Kortlakkert med hvite blomster i rosa flekker og kompakt buskstørrelse.
  3. Duftende med gule – oransje duftende blomster.
  4. Cochleata med små gule blomster med en sjokoladesmak.
  5. Blodrødt med gule kronblader, på hvis bunn en rød flekk stikker ut.

Hva elsker lycast

gul lycastFor å dyrke en blomst, er et kjøpt orkideunderlag egnet. Det er bedre å sette potten på østvinduet, fordi planten trenger god belysning, men direkte stråler er ikke noe for det. På den nordlige vinduskarmen kan en orkide leve, men ikke blomstre..

Om sommeren er det lurt å ta lycasten ut i hagen; en temperatur på omtrent 25 ° C anses som behagelig for den. Men det er en viktig betingelse for blomstring: nattemperaturen bør være omtrent 10 ° lavere. Nesten alle typer orkideer trekker seg for vinteren, mens de er løvfellende. Så snart busken har begynt å felle bladene, er det på tide å forberede den til hvile. Den bør passere ved en temperatur på 12 – 15 ° C.

Samtidig utvikler noen moderne hybrider seg hele året og hviler ikke, noe som betyr at de ikke feller løvverk. De holdes også varme om vinteren og må suppleres med lys..

Licasts elsker moderat vanning og reagerer ikke godt på stillestående vann. De fleste artene har nok luftfuktighet på omtrent 45%. Det er bedre å vedlikeholde det ved å installere en luftfukter og tørke av bladene. Det er ikke tilrådelig å spraye dem, flekker vil forbli. Toppdressing er bare nødvendig i vekst- og blomstringsperioden, og selv da bør gjødselsdosen halveres. Innendørs lycast reproduserer oftest ved divisjon.

Omsorg for en lycast hjemme – video

Previous Post
Hvordan gjenkjenne farlige giftige planter i Russland
Next Post
De ce frunzele unui trandafir se îngălbenesc – căutând motive