15 49.0138 8.38624 1 0 4000 1 http://www.42registry.org 300 true 0
theme-sticky-logo-alt

Utendørs dyrking av bletilla orkideer – sannhet eller fiksjon

Fortell meg, er det mulig å dyrke Bletilla orkideer i det åpne feltet? Hun vokser i en venns hage, men i en gryte, som bringes inn i huset om vinteren. Jeg lurer på om den plantes i et blomsterbed, vil den blomstre? Og hva med overvintring i den sentrale sonen? Kanskje det bare er godt å dekke busken?

åpen markdyrking av Bletilla orkideer Vi er vant til at eksotiske orkideer i vårt klima bare kan sees i blomsterpotter som et husplante. Imidlertid er det også arter blant dem som føler seg bra selv i hagen. Så blant gartnere er det veldig populært å dyrke Bletilla orkideer i det åpne feltet. Den vokser uten problemer i hagejord, og gleder seg til og med med mild blomstring hvert år. Det viktigste for en busk er å velge et godt opplyst område og hjelpe det med å skape komfortable forhold for en sovende periode. Hva er bletilla og hva er hemmeligheten bak dens upretensiøsitet?

Karakteristiske trekk ved bletilla

orkide bletilla Å være en terrestrisk flerårig, orkideen er kompakt i størrelse. Lancet, men bredt nok, vokser bladene fra ovale underjordiske pseudobulber, som ikke er helt senket i bakken. Hver løk produserer en liten haug med flere grønne blader, selv om varierte varianter også er tilgjengelige. Orkideen blomstrer på slutten av våren i varme strøk og om sommeren i en kjøligere stripe. Busken produserer en peduncle opptil 40 cm lang, hvor maksimalt 8 blomster blomstrer vekselvis.

Blomstene er veldig velduftende, med et karakteristisk “høydepunkt” av kulturen – en interessant tre -flikete leppe, bred og med denticles. Hovedfargen er rosa eller lilla, men det er varianter med hvite, gule og røde blomster. Total blomstringstid – måned.

Denne orkideen er tildelt i en egen slekt, selv om den ikke er tallrik, og inneholder ikke mer enn et dusin arter. I det åpne feltet dyrkes imidlertid oftest to typer bletilla:

  • brun – gul med små blomster og kompakt størrelse;
  • hyasint med rosa – lilla blomster, men høyere (ca 70 cm i høyden).

Utendørs dyrking av Bletilla orkideer

bletilla i hagenPå grunn av sin upretensiøse natur kan kulturen dyrkes i hagen, selv i midten. Der vil hun glede deg over lyst løvverk, men for blomstring trenger en orkide i hagen mer varme. I de sørlige områdene vil dette ikke være et problem; i et kjøligere klima blomstrer ikke busken hvert år..

Bletilla er ikke krevende for jordens sammensetning, og kan vokse selv i hagjord. Men hvis det er mulig, er det bedre å forberede mer næringsrik og løs jord for henne ved å tilsette humus og sand. Men valget av landingsstedet bør tas mer ansvarlig. Blomsten trenger et godt opplyst område der fuktighet ikke stagnerer, og det ikke er trekk. For god blomstring vil fôring ikke forstyrre, selv om busken har nok næringsstoffer fra jorda.

Hva skal jeg gjøre med en orkide om vinteren

overvintring av bletilla i en gryteMed høstens ankomst begynner planten å forberede seg på hvileperioden, og dette er en forutsetning for fremtidig blomstring. Bladene dør av, og bare pseudobulb forlater om vinteren. Denne sorten tilhører kaldharde orkideer som hviler i kulden. Samtidig er det kritiske verdier for det også. Det er de som bestemmer hvor orkideen skal overvintre..

I varmt klima vil hun kunne overleve vinteren i hagen, men forutsatt at temperaturen ikke faller under 5 ° C. Ved minusverdier dør blomsterpiler, og bletilla blomstrer ikke. Hvis vintrene er veldig kalde, må pærene graves opp. Du kan lagre dem ved å sette dem på et tørt og kjølig sted til våren. Noen dyrkere transplanterer ganske enkelt orkideen i potter og tar den med til huset..

Blomstrende orkide Bletilla Striata – video

Previous Post
Hvordan gjenkjenne farlige giftige planter i Russland
Next Post
De ce frunzele unui trandafir se îngălbenesc – căutând motive