15 49.0138 8.38624 1 0 4000 1 http://www.42registry.org 300 true 0
theme-sticky-logo-alt

Hvordan transplantere cambria og ikke gå glipp av det riktige øyeblikket

Fortell oss hvordan du transplanterer cambria. Hun ble presentert for meg allerede blomstrende, busken var voksen. I et år ga orkideen fortsatt nye blader, og la nylig merke til at røtter allerede kravlet ut av hullene i potten. Så det er på tide å flytte skjønnheten min til en større blomsterpotte. Men den blomstrer fortsatt, kan du transplantere den nå, eller bør du vente? Hvor ofte transplanteres cambria generelt og hva slags jord trenger de?

hvordan transplantere cambria Uansett farge er alle orkideer vakre, men den varierte cambria har en spesiell sjarm. Knoppene skiller seg ut ikke bare for fargen, men også for deres større størrelse enn Phalaenopsis, og en behagelig aroma. For at planten skal blomstre voldsomt, lenge og hvert år, må du passe godt på den og også vite hvordan du transplanterer cambria. Erfarne dyrkere vet at jo større busken er, desto flere blomsterstand vil den gi. Slike prøver krever imidlertid mer plass og næringsrik jord som kan “mette” dem. En transplantasjon for voksne planter er rett og slett viktig. Som et resultat av denne prosedyren mottar Cambria et nytt næringssubstrat, plass til rotsystemet, noe som betyr at det vil føle seg bedre..

Tidspunkt, årsaker og hyppighet av transplantasjoner

gryte til cambria Du må transplantere cambria hvert annet eller tredje år.. Du kan forstå at en plante trenger en transplantasjon av følgende tegn:

  • røtter stikker ut fra dreneringshullene eller direkte fra toppen av blomsterpotten;
  • busken har økt betydelig i størrelse;
  • underlaget begynte å råtne;
  • det var problemer med selve orkideen.

I de to siste tilfellene er det umulig å vente til 2 år har gått. Hvis det har dukket opp en sopp på Cambria eller i jorden, er det presserende å bytte jord. Gryten bør også byttes ut eller desinfiseres..

For cambria er et spesielt substrat for epifytter egnet, som inneholder bark av fine og mellomstore fraksjoner. I tillegg til henne inneholder en slik jordblanding mose, kull, bregnerøtter og kokosflak. Dette er akkurat det orkideen trenger. Selve potten skal være litt større enn den forrige, men uten fanatisme. Hvis fartøyet er for romslig, har barken ikke tid til å tørke ut og cambria kan råtne.

I blomstringsperioden kan transplantasjon ikke utføres, med unntak av plantesykdom..

Hvordan transplantere cambria – trinnvise instruksjoner

abborDet første trinnet er å fjerne orkideen forsiktig fra den gamle potten for ikke å skade røttene. Du kan plukke opp det øverste laget av jorda med en pinne. Deretter kan du om mulig frigjøre rotsystemet fra den gamle barken.

I tilfelle sykdom, før planting, må røttene behandles med et soppdrepende middel og få tørke godt..

Nå kan du gå direkte til transplantasjonen:

  1. Legg litt skum, brutt i biter, på bunnen av den nye blomsterpotten. Det vil beskytte de nedre røttene til orkideen mot kontakt med fuktighet.
  2. Legg et lag med liten frisk bark på isopor.
  3. Plasser busken i midten av potten, stikk røttene inn i beholderen. Pærer skal forbli på bakkenivå. Det er ikke tilrådelig å utdype dem for dypt, siden de kan råtne.
  4. Hell jord i hullene mellom røttene, skyv barken med fingrene. Bank på blomsterpotten slik at jorda legger seg og fyller hullene, og tilsett mer.

Etter transplantasjon av cambria er det bedre å ikke vanne i fem dager. Ved den første vanningen kan du legge til gjødsel og et rotmiddel i vannet, og tørke bladene med ravsyre. Dette vil hjelpe orkideen til å tilpasse seg raskere etter å ha opplevd stress..

Video – instruksjoner for transplantasjon av cambria

Previous Post
Hvordan gjenkjenne farlige giftige planter i Russland
Next Post
De ce frunzele unui trandafir se îngălbenesc – căutând motive