15 49.0138 8.38624 1 0 4000 1 http://www.42registry.org 300 true 0
theme-sticky-logo-alt

I hvilke retter kan du lage drue vin – velg det beste alternativet

Fortell meg, i hvilken rett kan du lage drue vin? Vi kjøpte en dacha, sammen med buen på gårdsplassen fikk vi en god gammel busk, som gledet oss med høsten i år. De spiste seg selv og delte dem ut til alle slektninger og naboer, og enda mer enn halvparten ble ikke fjernet. Mannen bestemte seg for å prøve seg på vinfremstilling, han sier at det aldri er for sent å studere.

i hvilke retter kan du lage drue vin Hjemmelaget vin kan ikke sammenlignes med et butikkprodukt: den er mer aromatisk, og alle kan lage en drink etter eget ønske. Hvis du også bestemmer deg for å gå i vinproduksjon, bør du først finne ut i hvilke retter du kan lage drue vin. Denne prosessen er lang, den modnes i lang tid, og i løpet av denne tiden kan den trekke på fremmed lukt. Det er en risiko for at en feil valgt beholder vil ødelegge ikke bare lukten, men også smaken på vinen. Det ville også være ideelt å se hva som skjer inne i karet med urten uten å forstyrre det..

I hvilke retter kan du lage drue vin

vinglass Våre forfedre brukte ikke bare keramikk i det daglige kostholdet, men også for gjæring og lagring av vin. Dessverre er det i dag ekstremt vanskelig å finne en slik beholder, og selv dette er ubrukelig. Moderne industri gir oss et bredt utvalg av servise, inkludert de for vinindustrien. I dette spesielle tilfellet bør det imidlertid være så inert som mulig, det vil si ikke i kontakt med det som vil være inne. Med andre ord, glassvarer til vin skal være tette og holdbare, slik at skadelige bakterier ikke kommer inn i drikken og ikke “deler” lukten og andre unødvendige egenskaper..

For vin anses glassvarer laget av følgende materiale egnet:

  • tre (eik);
  • keramikk;
  • glass;
  • mat grade plast;
  • samt emaljerte beholdere.

Metallfat skal kastes. Du kan ikke gjære og lagre vin i aluminiums-, kobber- og jernbeholdere. Bruk av rustfritt stål er tillatt, selv om slike beholdere er upraktiske på grunn av de høye kostnadene.

Med keramikk er alt klart: sjelden har noen det og er nå praktisk talt ikke produsert, i hvert fall med en så stor “forskyvning” som det er nødvendig for vin. Og selv om noen har en bestefars medgift, er det ikke et faktum at den kan brukes. Dårlig rengjort keramikkbeholder beholder lukten av den forrige drikken og overfører den, og kan også inneholde sopp.

Men la oss snakke mer om de gjenværende alternativene. Hvilken som vil være den mest optimale?

Servise i tre

eikefatDen er utelukkende laget av eik, og oftest er dette ferdige fat med forskjellige kapasiteter med kran og stativ. Tremateriale beskytter vin pålitelig mot lys, holder en konstant temperatur. I tillegg puster det, noe som er viktig for gjæringsprosessen. Eiken i seg selv har muligheten til å berike drikken med tanniner, noe som gir den en spesiell smak som ikke finnes i noen annen beholder..

Selv om fat vin modnes raskere, er det noen ulemper med denne typen glass. For det første er det vanskelig å ta vare på henne, og det er fortsatt helt umulig å se hvordan prosessen går. For det andre, før første bruk, trenger slike retter spesiell behandling. Og hvis du vasker den dårlig når du bruker den på nytt, er det en risiko for at mikrober vil forbli der, noe som kan ødelegge drikken..

Glassflasker til vin

glassOftest brukes det til å lagre ferdig vin, på flaske. Men i glassflasker med en kapasitet på 10 eller 20 liter kan du lage vørter og gjære drikken. Dette er veldig praktisk, fordi de er gjennomsiktige og mellomresultatet er godt synlig. I tillegg kan de lukkes tett med spesielle låser..

Det er også ulemper: først og fremst skjørheten i beholderen. Det tillater heller ikke at luft passerer gjennom, så når den er moden, må den tappes oftere enn vin i en tretønne.

Plastbeholdere

plastbeholdereEt veldig praktisk alternativ: du kan velge et fat med et passende volum, det er enkelt å rengjøre. Selvfølgelig bør glass foretrekkes for lagring, men for å lage vin er det et ganske passende alternativ..

Den eneste ulempen med plast er manglende evne til å observere prosessen. Selv om du ser, kan du finne gjennomsiktige retter.

Emaljert beholder

emaljert panneDisse kan være bøtter eller panner. Det brukes i mellomtrinn, men med en betingelse: emaljebelegget må være komplett. Ved den minste sprekk kan du ikke gjøre en feil i den..

Så oppsummert kan det bemerkes at å lage hjemmelaget vin er mest praktisk i glass- eller plastbeholdere. Selv om resten av de listede alternativene også har rett til å være det.

Hvordan vaske glassvinflasker – video

Previous Post
Hvordan gjenkjenne farlige giftige planter i Russland
Next Post
De ce frunzele unui trandafir se îngălbenesc – căutând motive