15 49.0138 8.38624 1 0 4000 1 http://www.42registry.org 300 true 0
theme-sticky-logo-alt

Vi bestemmer hvorfor miltonia ikke blomstrer, og vi løser problemet

Fortell meg hvorfor miltonia ikke blomstrer? Da de ga det til meg, var det en nydelig peduncle, men for andre året er det ikke engang et snev av blomstring. Mange nye blader har dukket opp, busken ser ut til å føle seg bra, blir ikke syk og forsvinner ikke. Jeg spiser regelmessig, men vil hardnakket ikke blomstre. Hva kan være årsaken?

hvorfor miltonia ikke blomstrer Alle orkideer er berømte for sin blomstring, men miltonia med sine store blomsterstand inntar et spesielt sted. Blant epifytter er dette de mest lunefulle plantene, og det er ikke overraskende at spørsmålet om hvorfor miltonia ikke blomstrer er ganske relevant blant blomsteroppdrettere. Denne sorten er krevende å ta vare på og trenger mer oppmerksomhet enn andre orkideer. Fra vekstforhold til et godt regulert vanningsregime – alt er viktig for dem. Og hvis mindre avvik ikke kan påvirke plantens generelle “velvære”, må alle krav strengt overholdes for blomstring.

Hvorfor miltonia ikke blomstrer: vanlige dyrkingsfeil

miltonia Så årsaken til at orkideen vokser, men ikke danner en peduncle, er oftest:

  • mangel på belysning;
  • manglende overholdelse av temperaturregimet for å vokse;
  • feil vanning;
  • mangel på næringsstoffer.

Å skille miltonia fra andre orkideer er lett i utseende. I tillegg til luftrøtter, har den flatede ovale pseudoboller. Røttene i seg selv er tynnere enn for andre epifytter av denne arten. Peduncles dannes ved foten av pseudobulber og kan ha opptil 20 store blomster. I sin form ligner de store stemorsblomster og faller ikke av før 1,5 måned..

Krav til belysning i Miltonia

krav til belysning

I naturen vokser disse epifytene i tropiske skoger i skyggen av trær, så de tåler lett delvis skygge. Men for å bokmerke peduncle trenger de lysere belysning. Om vinteren må blomster suppleres. Men om sommeren vil det vestlige vinduet være det optimale stedet for miltonia. Hvis de holdes i en vinduskarmen sør eller øst, har blader en sjanse til å bli brent.

Bladene på planten selv vil fortelle deg om alt er i orden:

  1. Hvis de er grønne med en liten rosa fargetone, trenger du ikke å gjøre noe. Miltonia har nok lys.
  2. Bladplaten mørknet og ble grønn – det manglet lys i ansiktet. Du må installere en lampe eller omorganisere potten.
  3. En rødbrun nyanse eller falming av bladene til en halmfarge indikerer et overskudd av sollys. Det er presserende å fjerne blomsten til et mer behagelig sted hvor direkte stråler ikke faller på den..

Funksjoner ved temperaturregimet for internering

temperaturregimeMiltonias kalles planter av moderat varmt innhold av en grunn. De tåler ikke varmen godt og nekter ikke bare å blomstre, men kan til og med dø helt. Spesifikke temperaturverdier avhenger av blomstens art, fordi miltonia har mange hybrider. Men generelt går det ut på å observere forskjellene mellom dag- og nattinnhold..

Forskjellen mellom dag og natt temperaturer bør være 5 til 10 ° C. For eksempel hvis rommet om sommeren er 20 ° i løpet av dagen, bør det om natten ikke være mer enn 14 °. For vinterinnhold er forskjellen litt mindre: henholdsvis 12 ° og 8 ° varme.

Hvordan vanne miltonia

vanning miltoniaUnderlaget må ikke tørke helt ut. Jorden skal være fuktig hele tiden. Hyppigheten av vanning avhenger av jordens sammensetning. Hvis epifytten vokser i barken, må den vannes oftere. Rask tørking kan forhindres ved å tilsette torv eller spagnum til jordblandingen. Da vil vanning være mer sjelden, fordi jorda vil forbli fuktig lenger..

Miltonia krever også luftfuktighet. Det må være minst 60%. Med lavere hastigheter nekter orkideen ikke bare å blomstre, men bladene ser ut til å rynke og ligner et trekkspill. For å unngå dette må du plassere potten på en pall med våte småstein. Du kan også forsiktig spraye bladene, men slik at vannet ikke blir igjen i bihulene..

Fôringsfrekvens

gjødsel for miltoniaFor vekst og etablering av blomsterknopper trenger en orkide et balansert kosthold. I vekstsesongen bør mineralkomplekser tilsettes vannet under vanning. Du kan veksle denne toppdressingen med sprøyting. I dette tilfellet bør konsentrasjonen av gjødsel reduseres med 2 ganger mot andelen som er angitt på pakningen..

Hvordan få miltonia til å blomstre – video

Previous Post
Hvordan gjenkjenne farlige giftige planter i Russland
Next Post
De ce frunzele unui trandafir se îngălbenesc – căutând motive