15 49.0138 8.38624 1 0 4000 1 http://www.42registry.org 300 true 0
theme-sticky-logo-alt

Er det mulig å plante en orkide i en ugjennomsiktig potte: ekspertuttalelse

Fortell meg, er det mulig å plante en orkide i en ugjennomsiktig potte? Jeg er bare en nybegynner av disse plantene, og så langt er det bare to phalaenopsis i samlingen min. Man vokser i en plastpotte, spesielt for orkideer. Den andre skjønnheten har ligget i en gammel kjøpt gryte i flere år. Rosetten har vokst mye, det er mange luftrøtter som henger rundt – jeg tror det er på tide å øke volumet på fartøyet. Men i butikken vår kan jeg ikke finne gjennomsiktige blomsterpotter på noen måte, det er bare fargede plastpotter. Du kan plante en blomst i en slik potte?

er det mulig å plante en orkide i en ugjennomsiktig potte Du har sikkert lagt merke til mer enn en gang at orkideer selges i en gjennomsiktig beholder som røttene kan sees gjennom. Gitt plantens epifytiske natur, er det denne beholderen som er best egnet for dem. Samtidig er det mange andre blomsterpotter merket “for orkideer” i hyllene i butikken. Blant dem er tunge keramiske potter, flerfargede plastbeholdere og til og med glassbeholdere. Hva du skal velge for en spektakulær skjønnhet, og hvilken blomsterpotte som er best for henne?

Fordeler med transparente potter

orkide i en gjennomsiktig gryte I beholdere, hvis vegger er gjennomsiktige, er orkideer lettere å dyrke av åpenbare årsaker:

  1. Det er godt synlig i hvilken tilstand underlaget er, enten det er tørt eller fortsatt vått. Dette lar deg etablere et kompetent vanningsregime og unngå vannlogging..
  2. Hvis blomsten begynner å få problemer, kan de også bli lagt merke til selv i de innledende stadiene. Både nye skadedyr og råtnende røtter vil være synlige gjennom veggene. Dette gjør det mulig å gripe inn i tide og forhindre at orkideen dør..

Oftest selger de gjennomsiktige plast- eller glasspotter. Bedre å foretrekke den første. Sistnevnte er mye dyrere, og de holder varmen verre hvis det ofte er temperaturendringer i rommet..

Er det mulig å plante en orkide i en ugjennomsiktig potte

orkide potter av plastI følge oppfatningen fra erfarne “orkideodlere”, basert på den langsiktige praksisen med avl av epifytter, kan de dyrkes i en ugjennomsiktig beholder. Det er imidlertid tre forhold:

  • obligatorisk tilstedeværelse av dreneringshull;
  • riktig underlag;
  • justert vanningsmodus.

For å plante orkideer i ugjennomsiktige blomsterpotter, er det bedre å bruke stor bark. Tomrommene som er igjen mellom bitene vil la plantens røtter puste. I tillegg vil sollys ha minst en mulighet til å trenge inn i røttene og gi fotosyntese..

orkide i en keramisk gryteHovedfaren ved ugjennomsiktige beholdere er at de skjuler rotsystemets tilstand. I slike vaser er blomsten lett å flyte over, noe som vil føre til dens død. Hvis du har valgt en søt plastgrønn potte, kan du plante phalaenopsis der. Men i dette tilfellet, bruk et passende underlag og juster vanningen. Du kan også plante den i en keramikkpotte, men da er det en risiko for at røttene vokser til veggene. Ved transplantasjon må de uunngåelig rives av og skade blomsten. Derfor, hvis du bruker ugjennomsiktige blomsterpotter, så la dem være av plast.

Hvilken gryte er egnet for en orkide: gjennomsiktig eller ikke – video

Previous Post
Hvordan gjenkjenne farlige giftige planter i Russland
Next Post
De ce frunzele unui trandafir se îngălbenesc – căutând motive