15 49.0138 8.38624 1 0 4000 1 http://www.42registry.org 300 true 0
theme-sticky-logo-alt

Funksjoner i Phalaenopsis Kaoda – en fantastisk svart orkide

Fortell oss, hva er funksjonene i Kaodas phalaenopsis? Jeg fikk en veldig ung busk som knapt klarte å danne en liten rosett. Det ville være interessant å vite hvordan den blomstrer.

trekk ved caoda orkideen Hvem av oss liker ikke elegante orkideer, med sine fantastiske knopper av en delikat eller rikt lys farge og lang blomstring … Men blant dem er det en ekte unik plante med blomster som du ikke vil se i andre varianter. Dette er nettopp egenskapene til Phalaenopsis Caoda – en av de mest luksuriøse orkideene.

Kaoda regnes som en egen art av familien, og alt takket være den originale og nesten uvirkelige fargen. Disse phalaenopsis ble oppnådd kunstig og er bedre kjent som svarte orkideer..

Funksjoner av Phalaenopsis Caoda

svart orkide De store blomstene ser ut til å være svarte, selv om et slikt gen ikke eksisterer i naturen i epifytter. Faktisk kalles Kaodas orkideer med en veldig mørk farge: burgunder, lilla eller syrin. Kontrasten, som gir inntrykk av svart, blir spesielt understreket av den jomfruhvite splittede leppen. Det kan også være en tynn hvit kant rundt kronbladets kant..

I tillegg til den mørke fargen er følgende tegn karakteristiske for Kaodas phalaenopsis:

  • høyden på stammen ikke overstiger 20 cm, men den er praktisk talt usynlig under bladene;
  • selve bladene er ovale, mørkegrønne med en edel glans, opptil 25 cm lange med en maksimal bredde på 10 cm;
  • hver rosett produserer vanligvis to peduncles som vokser fra bladakslene, som hver har omtrent et dusin knopper;
  • blomster kjennetegnes ved sin vanlige form og avrundede ugjennomsiktige kronblad med en veldig tett struktur;
  • i de fleste hybrider avgir blomster en delikat aroma.

Phalaenopsis Caoda, med riktig pleie, kan blomstre hele året, siden den ikke har en sovende periode. Samtidig lever en peduncle og åpner gradvis nye knopper i seks måneder.

Typer av svarte orkideer

Kaoda har flere underarter, forskjellige i grunnleggende nyanser:

  1. Sjokolade dråper. Blomster opp til 7 cm i diameter lukter godt, kronbladene er mørk lilla i fargen, omgitt av en tynn hvit kant. Leppen er stor og hvit. Samtidig er bladplatene merkbart kortere – maksimalt 15 cm i lengde.kaoda sjokolade dråper
  2. Blinke. En større hybrid med blader opptil 25 cm lange, men uten aroma. Fargen på blomstene domineres av en rik burgunderfarge..kaoda glimt

Alle Phalaenopsis Caoda dyrkes i hjemmet vårt. Omsorg for dem er det samme som for andre typer epifytter. Svarte orkideer vokser best i furubark eller kokosflis. Det anbefales å velge en gjennomsiktig gryte og plante utløpet hvert annet år.

Planter trenger ikke vinterhvile og føler seg godt i denne perioden ved en temperatur på ca 18 ° C. Om sommeren er det tilrådelig å observere forskjellen mellom dag og natt temperaturer på minst 5 °. Høy luftfuktighet, moderat vanning, god, men spredt, belysning og regelmessig fôring vil garantere lang og rikelig blomstring.

Video – en oversikt over blomstringen av Phalaenopsis Kaoda

Previous Post
Hvordan gjenkjenne farlige giftige planter i Russland
Next Post
De ce frunzele unui trandafir se îngălbenesc – căutând motive