15 49.0138 8.38624 1 0 4000 1 http://www.42registry.org 300 true 0
theme-sticky-logo-alt

Reproduksjon av ludisia -orkideen: tre enkle måter å skaffe nye planter på

Fortell oss hvordan foregår reproduksjonen av Ludisia orkideen? Blomsten ble presentert for meg av arbeidskollegaene mine og nesten umiddelbart “meldt meg på” i køen for barna. For året har busken ikke vokst veldig mye, men grenene har blitt mye lengre. Kan de trimmes og forankres? Jeg vil ikke sette meg ned enda, for det er ingenting.

reproduksjon av ludisia orkideer Reproduksjon av ludisia -orkideen er noe enklere enn phalaenopsis, på grunn av særegenhetene ved strukturen. Også en epifyt, i naturen vokser den både på bakken og på mose-dekkede grottevegger og steiner. Det vil ikke glede seg med store løvverk og elegante peduncles, men de svingete stilkene med malte små blader er søte på sin egen måte.

Karakteristiske trekk ved ludisia

ludisia Denne interessante orkideen vokser som en miniatyrbusk med krypende stilker. Høyden overstiger ikke 15 cm, men tykke saftige skudd “kryper bort” til sidene eller henger vakkert fra potten. Den største fordelen med ludisia er ikke blomstring, men den opprinnelige fargen på bladene. De er selv små, bare 7 cm lange og opptil 4 cm brede. Oftest er bladplaten glatt og skinnende, men det er varianter med pubescens. Men uansett type har alle ludisier en tegning på bladene. Disse kan være langsgående striper over hele arket eller korte streker. Bladene er samlet i en liten rosett på 5 stykker. De er stort sett farget i forskjellige nyanser av grønt og lilla på baksiden. Tegningen er rosa eller sølv.

Hvert blad er i stand til å leve opptil 7 år. Etter å ha dødd, forblir et ringformet arr på stammen..

Ludisia er kjent som den dyrebare orkideen. Så den ble oppkalt etter de små rosa blomstene som ser ut som perler på avstand. De blomstrer på toppen av lange, opptil 25 cm, peduncles. Orkidéblomstring kan kalles upåfallende, men den kommer om vinteren, når de fleste plantene har en sovende periode.

Reproduksjon av ludisia

Tilstedeværelsen av utviklede kraftige stengler og et kort, men forgrenet rhizom etterlater ingen tvil om at orkideen formerer seg godt vegetativt. Du kan få en ung plante på en av følgende måter:

  1. Ved å dele busken. På våren, etter blomstringens slutt, kan du dele den gjengrodde ludisiaen. Det er bedre å gjøre dette ikke mer enn en gang hvert 2-3 år, slik at busken forblir frodig. Hver divisjon må ha minst tre skudd. De kan umiddelbart plantes på et permanent sted i en gryte..dele en busk
  2. Apikale stiklinger. For rooting må du forberede unge stiklinger, kuttet fra tuppen av skuddene. Hver skal ha 2 noder og et par blader. Skiver skal drysses med knust kull. Det er bedre å rote dem i fuktig mose i et drivhus. Du kan også i vannet.apikale stiklinger
  3. Stammekaks. Over tid faller ludisiablader og skuddene blir bare. De kan brukes til forplantning ved å kutte dem i skaft som er ca 10 cm lange. I motsetning til apikale stiklinger slår stilkene rot, men også på mose. Du trenger bare å sette dem på mosen uten å lukke toppen.stilkekaks

Du kan kutte ludisia minst hele året. Den mest aktive rotdannelsen er imidlertid observert i perioden fra midten av våren til forsommeren (inkludert juni).

Reproduksjon av ludisia ved stiklinger – video

Previous Post
Hvordan gjenkjenne farlige giftige planter i Russland
Next Post
De ce frunzele unui trandafir se îngălbenesc – căutând motive