15 49.0138 8.38624 1 0 4000 1 http://www.42registry.org 300 true 0
theme-sticky-logo-alt

Hvordan redde en orkide uten røtter – måter og viktige nyanser

Fortell meg hvordan du redder en orkide uten røtter? Mannen min ga den til meg på bursdagen min i fjor. Nylig var jeg på forretningsreise i 2 uker, og han passet på blomstene og sannsynligvis fylte dem. Da jeg kom tilbake, sank bladene på orkideen, jeg tok dem ut av potten, og alle røttene av den råtnet. Er det noe du kan gjøre?

hvordan redde en orkide uten røtter I de fleste innendørs blomster, etter tap av røtter, dør luftdelen også, men orkideen kjennetegnes ved økt “vitalitet”. Selv når det bare er en stilk igjen i potten, kan du gjenopplive planten hvis du vet hvordan du redder en orkide uten røtter. Det første trinnet er å fastslå årsaken til ulykken som skjedde med henne og fjerne eller endre denne faktoren. For at forfallsprosessen ikke skal gå lenger, til et løvfint utløp, bør orkideen rengjøres grundig og alle berørte vev fjernes. Og så – bare skape forhold for blomsten der den raskt vil gjenoppta tap og vokse nye røtter..

Hvorfor mister en orkide røtter

hvorfor roter en orkidé? Det kan være flere grunner til at en blomst begynner å miste rotsystemet:

  1. Overflødig fuktighet i underlaget. Orkideen tåler absolutt ikke overløp, så den bør vannes forsiktig slik at barken tørker ut. Hvis det er vått hele tiden, begynner røttene å råtne. De blir sløv, den integrerte delen blir slapp og blir til slim. Bare strenger gjenstår, og deretter går forfallet inn i utløpet og begynner å miste turgor og løvet begynner å dø.
  2. Mangel på fuktighet. I dette tilfellet råtner røttene ikke, men tørker opp..
  3. Sykdommer som også manifesterer seg som forfall.

Fjerne de berørte områdene

stripping av orkideerUten dette stadiet vil alle ytterligere manipulasjoner være ubrukelige. Det er nødvendig å rydde opp alle de berørte områdene ved å kutte av de råtne røttene og til og med en del av utløpet, hvis råten allerede har klart å gå dit.

Etter stripping må orkideen tørkes og la den stå på bordet i et par timer. Og dekk alle stedene for kuttene med knust aktivert karbon eller treaske. Etter det, for å akselerere rotdannelsen, plasseres resten av kontakten i en time i en løsning av en vekststimulator.

Hvordan redde en orkide uten røtter – to måter

gjenoppliving av en orkide uten røtterDu kan gjenopplive en blomst i vann eller i et drivhus. Det kommer helt an på hvor alvorlig situasjonen er. Hvis røttene har forsvunnet, er det bedre å organisere drivhusforholdene for phalaenopsis, med høy luftfuktighet og en stabil temperatur over null. Hvis du har et par levende røtter eller store rester intakt ved råte, kan du klare deg uten det. Uansett vokser blomsten nye røtter i lang tid, og noen ganger tar denne prosessen nesten et år..

Uansett hvilken metode som brukes, må orkideer gi god, men diffust, belysning..

Gjenopplivning av en orkide i et drivhus

reanimering av orkideer i drivhusetMetoden utelukker direkte kontakt med utløpet med vann, men sørger for stabil fuktighet og temperatur. Et drivhus kan være et akvarium, en plastbeholder med lokk eller flasker. Utvidet leire helles i bunnen, og et lag med våt sphagnummos legges på toppen. Det er i den at orkideen plasseres og drivhuset lukkes..

Temperaturen i drivhuset bør være 23 ° C. Lavere verdier vil bare fremkalle ytterligere forfall. Og i varmen vil bladene begynne å dehydrere og blomsten vil ikke ha styrke til å bygge opp røtter..

Drivhuset bør ventileres, og orkideen skal mates hver 10. dag med kaliumfosforgjødsel. I tillegg tilsettes jernchelat to ganger i uken og en gang i måneden – Epin.

Funksjoner ved å vokse røtter i vann

reanimering av orkideer i vannGjenopplivning utenfor drivhuset inkluderer de samme prosedyrene som å vokse røtter i et drivhus. I dette tilfellet er imidlertid ikke hele utløpet plassert i vannet, men bare tuppen, der røttene dannes. Og bare i 6 timer, og deretter ta en pause for samme tid.

Gjenopplivning av en orkide i stein er en uvanlig, men effektiv metode

Previous Post
Hvordan gjenkjenne farlige giftige planter i Russland
Next Post
De ce frunzele unui trandafir se îngălbenesc – căutând motive