15 49.0138 8.38624 1 0 4000 1 http://www.42registry.org 300 true 0
theme-sticky-logo-alt

Hva skal jeg gjøre med liljer etter at de har falmet

I fjor kjøpte jeg tidlige liljer og plantet dem på landet om høsten. Alle slo rot og overvintret godt, og nå står de allerede med knopper. Dette er mine første skjønnheter, men det er uflaks, jeg glemte å spørre selgeren hva jeg skulle gjøre videre når liljene har bleknet? Fortell meg om du trenger å kutte stenglene eller la dem stå, la dem tørke opp?

liljer har bleknet Liljeblomsten er et fantastisk syn, men den varer dessverre ikke lenge. Etter at de siste knoppene har blomstret og blomstrer, forblir en skjemmende lang pinne med visnende løvverk i stedet for en nydelig stengel med en frodig hette med blomsterstand. Noen dyrkere har det travelt med å fjerne den helt for ikke å ødelegge utseendet på blomsterbedet, og deretter oppriktig lure på hvorfor pæren er svekket. For ikke å skade den fortsatt voksende pæren, er det viktig å vite hva du skal gjøre neste gang liljen blekner, for du bør ikke stoppe ved dette hvis du vil at planten skal beholde et sunt utseende, og ikke bare med store blomsterstander, men også med nye avkom..

Så omsorg for en lilje etter blomstring inkluderer et sett med tiltak, nemlig:

  • minimal beskjæring;
  • topp dressing;
  • om nødvendig – transplantasjon og reproduksjon.

Hvordan beskjære falmede liljer på riktig måte?beskjæring

Som du vet, strømmer liljen ikke bare gjennom røttene, men også på grunn av bladene og stenglene, og øker massen, så det er ikke nødvendig å skynde seg å kutte den helt. Det er nok å bare fjerne de visne restene av blomsterstandene til å begynne med, og deretter gradvis forkorte stammen, men først etter at den begynner å tørke ut. Frem til denne tiden, i en grønn og livlig tilstand, gir peduncle og blader den voksende pæren ekstra næring, noe som gjør den sterkere og større. Selve kuttet må gjøres skrått slik at fuktighet strømmer ned under nedbør og ikke akkumuleres, noe som fører til forfall.

Unntaket er tilfeller der målet er å få frø – så står blomsterstandene igjen og venter på at frøene skal modnes.

Hvordan gjødsle en lilje etter blomstring?fôring av liljer

Høstfôring er et avgjørende øyeblikk i omsorgen for liljer, da det hjelper å legge blomsterknopper til neste sesong. Etter beskjæring under busken kan du bruke følgende gjødsel:

  • tre aske;
  • superfosfat;
  • kaliummagnesium.

Det er kategorisk umulig å få inn ferskt organisk materiale – det vil brenne løkene.

Hvor ofte skal liljer transplanteres?lilje transplantasjon

På ett sted kan en lilje vokse stille i 4-5 år. Men i løpet av denne tiden vokser busken gjengrodd med barn og blir tykk, noe som resulterer i at blomstene i seg selv blir merkbart mindre, selv om de ser vakre og praktfulle ut. For å gjenopprette store caps av blomsterstander, i 5-6 års levetid, må liljer plantes, samtidig multiplisere dem.

Det er best å gjøre dette om høsten, et par uker etter slutten av blomstringen, men ikke tidligere enn stengelen (stammen) vil dø av.

I tillegg kan noen varianter av liljer ikke overvintre utendørs (for eksempel rørformet), og om høsten må de graves opp og lagres til våren..

Video om omsorg for liljer etter blomstring

Previous Post
Hvordan gjenkjenne farlige giftige planter i Russland
Next Post
De ce frunzele unui trandafir se îngălbenesc – căutând motive