15 49.0138 8.38624 1 0 4000 1 http://www.42registry.org 300 true 0
theme-sticky-logo-alt

Dendrobium Berry Oda – den mest velduftende orkideen

Fortell meg hvor mye dendrobium Berry Oda blomstrer? En ung busk ble presentert for meg av en venn for to år siden, og i begynnelsen av sommeren dukket de første blomsterstilkene opp. Så langt er det ikke mange av dem, og knoppene har ennå ikke åpnet seg, men jeg gleder meg til dette øyeblikket. Jeg elsker orkideer veldig godt, men jeg har bare phalaenopsis, og dette dendrobiet er mitt førstefødte. Har han noen forskjeller i omsorg?

dendrobium berry ode Blant orkideer er det spesielle skjønnheter som vil glede deg med en seks måneders blomstring, og også med en fantastisk aroma, som dendrobium Berry Oda. Til tross for buskens beskjedne størrelse, er den i stand til å gi tre ganger flere peduncles enn den har stilker. I tillegg er denne sorten ikke like vanskelig å tåle varme sammenlignet med de fleste dendrobiumer. Hvor kommer en så fantastisk kraft fra i en liten busk, og hva er hemmeligheten bak den store blomstringen?

Karakteristiske trekk ved sorten

blomst bær ode Berry Oda er en hybridart av King Dendrobium krysset med Mini Pearl Dendrobium. Sistnevnte er igjen hentet fra naturarten Canaliculatum og Bigibbum..

I stedet for røtter har planten en pseudobulb. Tykke oppreist stilker vokser fra dem, hvis høyde er maksimalt 40 cm. De har smale lansettformede blader, hos voksne planter – hovedsakelig i den øvre delen. Fargen på bladplaten er typisk for orkideer, grønn. Men luftrøttene som dendrobium frigjør over tid er lettere og tynnere enn phalaenopsis.

På forsommeren danner busken stengler med frodige blomsterblomstrende racemose. Blomstene i seg selv er små, ikke mer enn 1 cm i diameter, men lyse, med ett ord kan fargen deres ikke beskrives. Det er lilla, crimson, lilla toner og til og med hvit. Blomstringene avgir en berusende søt duft som minner om syrener. Blomstringen varer til høsten, men noen ganger kan dendrobium blomstre om vinteren. Dessuten blomstrer babyer som dannes på stilkene ganske ofte. Dette forklarer det store antallet peduncles..

Berry Oda er en typisk representant for litofytter og vokser under naturlige forhold på steiner, mellom nære sprekker.

Dendrobium Berry Oda – finesser i å vokse

omsorg for bær -odeSiden den største fordelen med orkideen fortsatt er blomstringen, er det nødvendig å skape de rette forholdene og ta vare på den:

  1. Det er bedre å plante en busk i en trang gryte, ikke nødvendigvis gjennomsiktig, men med dreneringshull.
  2. Jorden kan tas fra butikken, merket “for orkideer” (barkbasert substrat).
  3. Dendrobium trenger belysning, og du kan sette det på sørvinduet. Men om sommeren bør busken være dekket av direkte stråler. Men om vinteren, tvert imot, for å supplere.
  4. Blomsterstengene legges bare hvis det er temperaturfall innen 10 °. Den optimale temperaturen for å holde dendrobium i vekstperioden er 25 ° C (om natten – minst 5 ° lavere). Når pseudobulbene er modne, anbefales det å overføre til et kjøligere rom..
  5. Du må vanne rikelig, men sørg for å vente på at jorden tørker ut. Om vinteren skal vanningen være sparsom.
  6. Med begynnelsen av blomstring, mate med spesielle mineralkomplekser. Når dendrobium danner nye skudd, slutter de å gjødsle.

Berry Oda formeres av barn som vises på skuddene. Når de får sine egne røtter, kan de skilles. Du kan også formere en orkide ved å dele busken under transplantasjon. Imidlertid er det ofte umulig å transplantere dendrobium – han liker det ikke..

Hvordan ta vare på dendrobium Berry Oda – video

Previous Post
Hvordan gjenkjenne farlige giftige planter i Russland
Next Post
De ce frunzele unui trandafir se îngălbenesc – căutând motive