15 49.0138 8.38624 1 0 4000 1 http://www.42registry.org 300 true 0
theme-sticky-logo-alt

Hvordan vokse en orkide fra en peduncle – tre enkle måter å få babyer på

Fortell oss hvordan du dyrker en orkide fra en peduncle? Jeg ga vennen min en veldig vakker variant, jeg vet ikke navnet, men blomstene er mørk lilla, nesten svarte. Hvor mange da jeg prøvde å få en til meg selv, jeg har aldri sett noe lignende i butikkene våre. Vi bestemte med henne at vi skulle prøve å forplante orkideen selv. Phalaenopsis bleknet bare for en måned siden, men peduncle forble, grønn, det er ingen nye knopper på den. Du kan få barn ut av det, og hvordan?

hvordan dyrke en orkide fra en peduncle Nydelige tropiske skjønnheter har lenge bosatt seg i hjemmene våre, dessuten har blomsterprodusenter til og med lært å forplante dem selv. For eksempel er det noen enkle måter å dyrke en orkide på fra en peduncle. I nesten alle tilfeller står den fortsatt saftig og grønn i lang tid, og danner noen ganger til og med nye knopper. Men hva om du i stedet for knopper tvinger orkideen til å vekke knoppen, hvor kommer babyen fra? Hvis du prøver, er det fullt mulig å gjøre det hjemme..

Hvordan vokse en orkide fra en peduncle

baby orkide Det er tre måter å reprodusere en orkidé av barn fra en peduncle:

  • uten å skille peduncle fra uttaket;
  • på et kutt peduncle;
  • ved å kutte et kutt peduncle.

Suksessen til prosedyren avhenger av hvor lenge siden orkideen har blomstret. For reproduksjon bør du bruke en peduncle som har fullført blomstringen senest for 3 måneder siden. Naturligvis skal den være levende, grønn og ikke tørr. I tillegg er peduncle -forplantning ikke veldig egnet for epifytter som først nylig er anskaffet. Slike blomster må akklimatiseres til nye forhold og ernæring..

Voksende babyer uten å skille seg fra moderplanten

baby i blomst uten separasjonFor at en knopp skal våkne i stedet for en knopp på en peduncle, er det viktig å skape passende forhold for dette. Dette er høy luftfuktighet og varme. Du kan få drivhuseffekten ved å pakke peduncle på steder der sovende knopper er synlige med sphagnum og film. Sprøyting av orkideen med Heteroauxin vil gi god stimulering.

Det er en annen metode: du bør spesielt forkorte peduncle, gå 1,5 cm tilbake fra knoppen, og fjerne integumentary skalaene fra den. Behandle deretter seksjonene med et hormonelt preparat, for eksempel cytokininpasta, og pakk posen.

Spiring av barn på en peduncle i en vase

separert pedunkel i en flaskeEtter at den siste knoppen har falmet, skjærer du peduncle og legger i en vase. Tilsett 0,5 tabletter ravsyre og aktivt karbon i vannet. Legg deretter plastposen helt over vasen og legg den på et solfylt sted. Bytt vannet i vasen to ganger i uken, og ventiler selve drivhuset. Når barna vokser sine røtter, må du skille dem fra hverandre.

I stedet for en vase er det praktisk å bruke en plastflaske, og når babyen vokser opp, er det bare å kutte beholderen og ta den ut.

Peduncle stiklinger

peduncle stiklingerMetoden er ganske enkel og skiller seg nesten ikke fra stiklinger av planter med skudd. Bare i stedet for et skudd, brukes en kuttet peduncle. Den skal kuttes i stiklinger opptil 4 cm lange, slik at den ene sovende knoppen er nærmere det nedre snittet. Behandle seksjonene med aktivert karbon.

Det er bedre å rotte stiklinger i et spesielt underlag for orkideer, men i en liten brøkdel. Spray det med en løsning med tilsetning av et vekststimulerende middel. Legg stiklingene horisontalt, ikke sov på toppen, og dekk selve beholderen med glass eller legg i en pose. Parykken skal være godt opplyst i løpet av dagen (minimum 12 timer). Når det dannes et par blader på barna, kan de transplanteres.

Vi vokser en baby på en ødelagt peduncle – video

Previous Post
Hvordan gjenkjenne farlige giftige planter i Russland
Next Post
De ce frunzele unui trandafir se îngălbenesc – căutând motive