15 49.0138 8.38624 1 0 4000 1 http://www.42registry.org 300 true 0
theme-sticky-logo-alt

Orkidé blomstrer ikke – hva du skal gjøre og hvordan du stimulerer dannelsen av peduncles

Fortell meg, orkideen blomstrer ikke. Hva skal jeg gjøre for at blomsterstilker skal vises? I fjor blomstret den hele vinteren, så sto den en stund, toppen av stammen tørket ut. Og i den nedre delen, etter et par måneder, dukket det opp nye knopper. Men da de også bleknet, i seks måneder nå, da det ikke er noe. Bare ett ungt blad har vokst, og det er alt. Kanskje mate henne med noe?

orkidé blomstrer ikke hva jeg skal gjøre Vakre gjester fra tropene, orkideer, vokser ikke av hensyn til et vakkert dekorativt utseende, selv om en rosett med tette mørkegrønne blader ser vakker ut. Men hovedformålet med avl er nettopp rikelig, langvarig og nydelig blomstring. Derfor er det egentlige spørsmålet blant blomsteroppdrettere hvorfor orkideen ikke blomstrer, hva man skal gjøre, hva man skal få den til å glede seg med sine mange knopper. Men før du går i gang med aktive handlinger, er det viktig å finne ut hva som forårsaket det lange fraværet av peduncles.

Hvorfor orkideen ikke vil blomstre

hvorfor blomstrer ikke orkideer Det er ikke verdt å fokusere på sesongen i forhold til epifytter. De blomstrer både om vinteren og om sommeren, og det avhenger bare av hvor behagelige forvaringsforholdene vil være. Og fra riktig plantepleie.

Så orkideer vil samle kreftene sine for å bygge en rosett til skade for blomstring i slike tilfeller:

  1. Rommet er for kaldt. Planten vil vokse uten problemer ved 18 ° C, men for blomstring trenger den mer varme.
  2. Lite lys. Vi snakker ikke engang om skarp belysning, som bare vil la blomster brenne på bladene. Og om varigheten av dagslys timer, som bør være minst 12 timer.
  3. Overdreven vanning. Overflødig fuktighet for epifytter vil kaste dem ut i stress og tvinge dem til å glemme knoppene og “tenke” på å bare overleve. Faktisk, i en slik situasjon begynner røttene å råtne.

Orkideen slutter også ganske ofte å blomstre etter transplantasjon. Selve prosedyren er veldig viktig for henne, siden substratet blir ubrukelig etter to år. Barken brytes ned og holder ikke lenger fuktighet, kan ikke gi strømuttaket strøm. Men hvis epifytten etter transplantasjon ikke blomstrer, betyr det at rotsystemet ble forstyrret, og blomsten stoppet utviklingen. Du må bare vente på at det skal komme seg.

Orkideen blomstrer ikke – hva skal jeg gjøre

hvordan få en orkide til å blomstreAvhengig av hva som fikk planten til å slutte å danne knopper, og det vil bli ytterligere tiltak:

  1. Omorganiser orchusen til et mer opplyst sted, og om vinteren – gi ekstra belysning for å forlenge dagslyset.
  2. Hev temperaturen, men ordne forskjellen samtidig. Først må du holde planten kjølig i 2 uker (pluss 17 ° C), og deretter øke den til 25 ° C varm.
  3. Ordne en kunstig tørke ved å slutte å vanne blomsten i 3 uker. Og deretter simulere forholdene i jungelen – regntiden, igjen gjenoppta vanning. Men i fremtiden, hold deg til måte.

Hvis orkideen har en gammel, men “tom” pedunkel, kan du tvinge den til å gi nye knopper ved å kutte av toppen.

ravsyre for orkideerI tillegg har spesielle stimulerende preparater en utmerket effekt på dannelsen av peduncles. For orkideer, først og fremst ravsyre og Epin.

Hvordan få en orkide til å blomstre

Previous Post
Hvordan gjenkjenne farlige giftige planter i Russland
Next Post
De ce frunzele unui trandafir se îngălbenesc – căutând motive