15 49.0138 8.38624 1 0 4000 1 http://www.42registry.org 300 true 0
theme-sticky-logo-alt

Fire påviste metoder for gjenoppliving, hvis alle røttene til en orkide har råtnet, hva skal jeg gjøre for at den skal vokse dem

Hjelp til å redde min kjære – alle røttene til orkideen har råtnet, hva skal jeg gjøre for at den ikke skal dø og er det mulig? Jeg har to slike planter, det verste er tiger phalaenopsis. Og det er enda en variant, hvit, men minst et par stykker gjenstår med luftrøtter. Hvordan kan du hjelpe dem med å vokse røtter? Hvis jeg legger den i vann, vil ikke stikkontaktene råtne helt?

orkideen har alle røttene råtnet hva de skal gjøre Du vil ikke overraske noen med eksotiske orkideer, fordi de finnes i nesten alle hjem. Men ikke alle har lært å ta vare på epifytter, og de helles ofte, noe som resulterer i at rotsystemet forsvinner. Det er overløpet som oftest er hovedårsaken til at alle orkidéens røtter har råtnet, hva skal jeg gjøre i dette tilfellet?

Først av alt, ikke hastverk med å kaste ut blomsten umiddelbart, fordi den fortsatt kan lagres, selv om det ikke er en eneste rot. Orkideen blir næret ikke bare av røttene, men også av bladplatene, som akkumulerer fuktighet og næringsstoffer og gradvis frigjør dem. For en stund vil kontakten uten røtter fortsatt ha strømforsyning. Og dette er akkurat nok til at hun kan vokse nye røtter..

En orkide har alle røttene råtnet – hva skal jeg gjøre

forberedelse av orkideen for gjenopplivning Du vil senere analysere årsakene til at de elastiske grønne røttene har blitt til slimete og smuldrende tråder. I mellomtiden er det første du må gjøre å gjenopplive planten, ellers vil råten stige høyere. Hvis den treffer nakken og hele utløpet, vil det ikke være noen sjanse til å overleve..

Nå om det viktigste – før du sender orkideen for roting, må du rengjøre den godt. Det er viktig å fjerne alle råtne deler og røtter, og til og med en del av rotkragen, hvis råten allerede har kommet dit. Sørg deretter for å la skivene tørke. La orkideen ligge på bordet slik at solen ikke faller på den i et par timer, før sårene sprinkles med aktivt kull.

Noen dyrkere øver også på å suge rosetten i vann med tilsetning av et vekststimulerende middel. Denne prosedyren er fornuftig, men samtidig er den veldig risikabel. Det er bedre å suge stikkontakter som har minst noen få røtter, til og med luft. Og helt rotløse orkideer kan råtne. Det er bedre å stimulere dem ved å gni bladene med ravsyre..

Måter å gjenopplive en orkide uten røtter

Når blomsten din blir rengjort så mye som mulig og blir kvitt råtne røtter, kan du begynne å gjenopplive den. En orkide kan vokse røtter på flere måter:

  1. Suspendert over vann, absorberer fordampende fuktighet. Hell vann i glasset og plasser utløpet slik at det ikke berører det. Sørg for å skape drivhusforhold ved å dekke beholderen med en pose.reanimering av orkideer over vann
  2. Delvis nedsenket i vann. Metoden er bare egnet for sommertid, i kulden vil orkideen råtne. Legg den i et glass vann på en slik måte at rotkragen senkes ikke mer enn 1 cm, og dekk den også til med en krukke eller pose.reanimering av orkideer i vann
  3. På en mosepute. Fukt sphagnum, legg den i en flaske, legg en orkide på toppen og dekk drivhuset. Husk å spraye mosen for å holde den fuktig hele tiden. Og du kan også legge et lag ekspandert leire under det og helle litt vann på bunnen av beholderen, under småsteinene.reanimering av orkideer i mose
  4. I en utvidet leire. Det er bedre å bruke det til blomster som delvis har mistet røttene. Legg restene av røttene i ekspandert leire i et glass, der det allerede er hellet vann i bunnen. Du trenger ikke å dekke toppen og ikke lage et drivhus. Men spray deretter topplaget daglig slik at den ekspanderte leiren er fuktig hele tiden..gjenoppliving av orkideer i ekspandert leire

Så snart orkideen vokser nye røtter, kan du transplantere den til et permanent sted i en gryte med et spesielt underlag..

Gjenopplivning av en orkide uten røtter – analyse av feil

Previous Post
Hvordan gjenkjenne farlige giftige planter i Russland
Next Post
De ce frunzele unui trandafir se îngălbenesc – căutând motive