15 49.0138 8.38624 1 0 4000 1 http://www.42registry.org 300 true 0
theme-sticky-logo-alt

Rizamat druer – beskrivelse av sorten, foto

Fortell meg hvilken frostbestandighet Rizamat -druene har, en beskrivelse av sorten, et bilde av bær. En venn anbefalte det til meg, vel vitende om min preferanse for bordtyper. Han sier at bærene er store og søte, og dessuten har de veldig få frø. Men jeg er veldig flau over at det er kaldt her om vinteren, og jeg har allerede mistet et par varianter. Hva med Rizamata, hva er terskelen hans?

druer rizamat sort beskrivelse bilde Gamle og testede druesorter er noen ganger til og med bedre enn hybrider som stammer fra dem. En av disse er Rizamat -druer, en beskrivelse av sorten, et bilde som er i mange håndbøker om vindyrking. Alt i den er forskjellig i styrke og størrelse: store busker, imponerende klynger og smakfulle store bær. De eneste årsakene til at denne variasjonen kan sees sjelden og ikke overalt, er dens termofili og sårbarhet for sykdommer..

Sorten er et resultat av usbekisk utvalg, og foreldrene er lokale druer Parkent og Katta-Kurgan..

Rizamat druer – beskrivelse av sorten, foto

rizamat Kulturens vekstsesong er omtrent 140 dager, noe som gjør det mulig å klassifisere den som en middels tidlig drueart. Jo varmere sommeren, jo tidligere modnes høsten. Derfor, i vårt klima, finner druehøsten i slutten av august. Og i hjemlandet modnes Rizamat et par uker tidligere og regnes som tidlig.

Fra en voksen busk kan du få opptil 80 kg druer, men du må gjøre en innsats. Først og fremst gjelder dette den obligatoriske og gjentatte forebyggende behandlingen. Sorten påvirkes ofte av mugg. Det kan også fryse ut hvis temperaturen faller under -18 ° С frost. Derfor er nøkkelen til vellykket dyrking av arten organisering av ly..

Plantegenskap

rizamata buskDet anbefales å begynne å plante frøplanter separat, og la minst 6 m være i gruppeplantinger. Rizamata -busken vokser seg stor og raskt. Ikke bekymre deg for pollineringsproblemer med denne plantingen. Det vil de ikke være, siden sorten er selvbestøvd og ikke trenger pollinerende naboer..

Til tross for de generelle store dimensjonene, er løvet til busken middels stort og avrundet. Druer produserer mange stebarn i løpet av sesongen, som bør fjernes. Og jakt på slutten av sommeren vil hjelpe den unge vintreet til å modnes i hele lengden..

Sorten formerer seg godt ved stiklinger på grunn av den høye overlevelsesraten for stiklinger. Men vaksinasjoner slår motvillig rot.

Smakskvaliteter

haug med rizamataDen gamle sorten regnes som en av de beste bordvarianter. Og på grunn av at det er få frø i bærene og de er små, kalles Rizamat bordrosin. Buntene hans er løse, men store. Gjennomsnittsvekten på en er 1 kg, og med god omsorg kan du få alle 3 kg.

Bærene er også store, langstrakte, veier opptil 15 g, men ikke alle. En haug kan inneholde både store og mindre druer. Den tynne huden er rosa i fargen og dekket med et voksaktig belegg. Kjøttet er fast, rett knaser når det blir bitt, veldig søtt.

Fordeler og ulemper med sorten

fordeler og ulemper med rizamat -sortenAv fordelene med Rizamata er det verdt å merke seg:

  • tidlig modning;
  • stor frukt og utbytte;
  • høy smak;
  • allsidighet i bruk;
  • vintreetes kraft og modenhet.

Sorten er imidlertid ikke lett å dyrke da den er krevende når det gjelder vanning og ernæring. I tillegg har druer lav vinterhardhet. Selv i de sørlige områdene er det skjermet hvis temperaturen om vinteren når 20 ° C under null. Og for at vingårdene ikke skal bli syke av mugg, må de sprayes minst 4 ganger med spesielle preparater..

Rizamat drue anmeldelse

Previous Post
Hvordan gjenkjenne farlige giftige planter i Russland
Next Post
De ce frunzele unui trandafir se îngălbenesc – căutând motive