15 49.0138 8.38624 1 0 4000 1 http://www.42registry.org 300 true 0
theme-sticky-logo-alt

Alt du trenger å vite om planting av druer: når, hvor og hvordan

Vi planlegger å renovere vingården i landet til våren, som vi arvet etter bestemoren vår i fjor, siden de fleste buskene der allerede er veldig gamle. Fortell meg hvordan du planter druer riktig? Kanskje det er bedre å utsette plantingen til høsten? Vi har ingen erfaring i denne saken ennå, men jeg vil virkelig gjøre alt som det skal være.

plante druer Vingårder på tomtene finnes ganske ofte. Noen gartnere planter dem for å få skygge under buen på varme solfylte dager, mens andre har planer om å høste en god høst av saftige bær. Uansett mål forfulgt, når du starter plantingen av en vingård, er det verdt å studere mer detaljert hvordan du planter druer riktig, slik at den vellykket kan slå rot og aktivt utvikle seg i fremtiden. Ofte dør unge frøplanter på det åpne feltet på grunn av et feil valgt sted eller fryser ut den første vinteren som følge av utilstrekkelig dybde på skjæringen under planting..

Så, korrekt planting av druer inkluderer:

  • velge et passende sted;
  • valg og forberedelse av frøplanter;
  • justere den aktuelle plantingen avhengig av årstiden når den utføres.

Hvor er det bedre å plante?drue

Nordsiden av tomten er absolutt ikke egnet for druer, fordi denne kulturen er veldig glad i varme og lys. Det blir kaldt for buskene i lavlandet, i tillegg stagnerer vann der, noe som fører til forfall av røttene. Men sør, sør-vest og øst er et godt valg for å plante en vingård..

Hvis det er mulig, er det bedre å plante druer langs veggene i bygninger som vil beskytte den mot trekk.

Når det gjelder jord, vokser kulturen godt nesten overalt, men den foretrekker næringsrik svart jord. Sandjord vil kreve ytterligere innsats fra gartnerens side i forhold til vanning og ly, fordi det tørker raskere om sommeren, og frøplanter vil fryse mer om den kalde vinteren.

Om emnet: forberede druer til vinteren – video.

Forberedelse av frøplanterdruefrø

Når det gjelder frøplanter, bør preferanse gis til sonede varianter som er mer tilpasset det lokale klimaet. I tillegg bør en kvalitetsplante ha:

  • sunn brun stilk ikke mer enn 50 cm høy;
  • flere grønne skudd;
  • et utviklet rotsystem med en lengde på minst 15 cm, pakket i en beskyttende pute av våt leire.

Du bør ikke kjøpe frøplanter der bladene er bleke – dette er uherdede drivhusprøver og det er stor risiko for at de ikke vil slå rot, spesielt når de plantes før vinteren.

Forberedelse av druer til planting er som følger:

  • bløtlegging i 24 timer i vann med tilsetning av et vekststimulerende middel;
  • beskjæring av opptil 3-4 knopper om nødvendig;
  • forkorte nedre røtter med et par centimeter for å stimulere veksten.

For å forebygge sykdommer kan frøplanter behandles med et soppdrepende middel..

Landingsfunksjonerlandingsmønster

Du kan plante druer både om våren, fra april og før vinteren, i midten av oktober. Det eneste som er verdt å vurdere: når du planter om høsten, er det nødvendig å utdype plantene litt mer slik at de ikke fryser ut og organisere et ly. Til tross for dette foretrekker de fleste gartnere høstplanting..

Druer plantet om høsten vil våkne tidligere på våren og vil bli mer krydret, dessuten krever de ikke så mye vanning enn frøplanter plantet i vårjord.

Plantegropen for druer skal være dyp nok, minst 80 cm. På bunnen er det viktig å helle drenering (knust stein eller småstein) og drys den med humus med tilsetning av kaliumgjødsel og superfosfat (300 g hver), samt treaske i mengden 2- 3 liters bokser. Det gjenstår å dekke næringslaget med jord og fylle en høyde i midten av hullet. Plasser en frøplante på den, spre røttene og dekk den med jord til vekstpunktet, stempl den litt rundt busken. Den siste berøringen vil være vanning og lett løsning av jorda. Etter den første frosten må druene dekkes til vinteren ved å pakke vintreet med folie og legge grangrener på toppen.

Video om høstplanting av druer

Previous Post
Hvordan gjenkjenne farlige giftige planter i Russland
Next Post
De ce frunzele unui trandafir se îngălbenesc – căutând motive