15 49.0138 8.38624 1 0 4000 1 http://www.42registry.org 300 true 0
theme-sticky-logo-alt

Enkle hemmeligheter om hvordan man dyrker kastanjer hjemme

Foreldrene i landet har et lite bigård, og nå sår de noen planter hvert år spesielt for biene. De opprettet til og med en hage for de unge (selvfølgelig også for seg selv). Nå har de en ny idé – å plante kastanjer. Det er et sted, dessuten sier de at de er gode honningplanter, og honningen viser seg å være helbredende. Fortell oss hvordan du dyrker en kastanje? Kan dette gjøres fra fruktene som er samlet i skogen??

hvordan dyrke kastanje Å kjøpe en frøplante, enten det er en kastanje eller en annen avling, på den ene siden er en lønnsom virksomhet. Og det er ikke nødvendig å bry seg med dyrking, og frukting kommer tidligere. Imidlertid er de ferdige trærne anstendige, så mange gartnere foretrekker å plante dem med frø. Selvfølgelig er dette en ganske lang prosess, men økonomisk mer lønnsom. Hvis du bestemmer deg for å pleie et kastanjetre selv, er det viktigste å finne gode modne frukter. Å vite hvordan man dyrker kastanjer, gjenstår bare å plante dem og gi omsorg. Og hvordan du gjør det riktig, vil vi fortelle deg i dag.

Lær: hvordan steke kastanjer hjemme i en panne.

Hvor kan jeg få kastanjenøtter, og trenger de foreløpige forberedelser??

kastanjefrukt Den enkleste måten å skaffe plantemateriale er å ta en tur i parken om høsten. Trærne i september er fulle av kastede kastanjer, så de vil tjene som frø. Bare du trenger å velge store, vakre frukter med et brunt skall, uten skader. Samtidig er det bare blant de som har falt – kastanjer som ennå ikke er modnet, henger på grenene. Lagre flere nøtter på en gang, for eksempel er det bedre for en frøplante å plante minst 4 stykker med en margin. Ikke alle kan stige, og noen ganger forsvinner de i hagen etter transplantasjon..

Frukt med en så tett hud trenger definitivt stratifisering, noe som øker spiringen. Det kan utføres på en naturlig måte, i hagen, eller ved kunstig å skape de nødvendige forholdene. Alt avhenger av når og hvor kastanjene skal plantes..

Plantemetoder for kastanjer

Så nøttene samles, hva skal jeg gjøre med dem neste? Det er to veier å gå:

  1. Plant kastanjene umiddelbart i hagen om høsten, og organiser den såkalte “barnehagen”. Dette betyr at de vil vokse på ett sted, men med en avstand mellom hullene på minst 15 cm. Fordelene med en slik planting: det er ikke nødvendig å lagre fruktene til våren, som ofte tørker ut over vinteren. I tillegg, på det åpne feltet om vinteren, vil kastanjer gjennomgå naturlig lagdeling..plante kastanjer i bakken
  2. Lagre til våren og plant deretter i potter i mars. I dette tilfellet bør kastanjene plasseres i en beholder med sand og føres til kjelleren. I leiligheten er et kjøleskap nyttig for dette formålet. Før planting blir nøttene dynket i et par dager i vann for å myke opp skallet. Det er bedre å plante umiddelbart i separate små potter, dypere med ikke mer enn 5 cm.plante hjemme

Når du skal transplantere frøplanter til åpen mark?

Det anbefales ikke å holde plantene vokst hjemme for andre året innendørs. Det ville være bedre å transplantere dem inn i hagen i mai måned, slik at kastanjene blir sterkere om vinteren. Men kastanjer plantet i en barnehage kan plantes på faste steder for neste sesong..

Kastanjer trenger mye plass – avstanden mellom dem i hagen skal være minst 3 m.

Hvordan dyrke kastanjer – omsorg for frøplanter

kastanje omsorgKastanjer vokser sakte men sikkert, får høyde hvert år og tykner stammen og grenene. På dette tidspunktet trenger de hjelp, nemlig:

  1. Vanning. Mens trærne er unge, må de vannes ofte; med alderen kan intervallene mellom vanning økes.
  2. Topp dressing. Gjødsel må påføres to ganger i sesongen. Om våren vil det være fint å mate med en ureaoppløsning, og om høsten – med en nitroammophos. I pauser kan du gjødsle med organisk materiale.
  3. Husly. Det er bedre å beskytte unge frøplanter i hagen mot vindkast og dyr om vinteren. For dette er 3-4 støtter installert rundt dem og dekket med en presenning. Før dette er stamcirkelen mulket. Tynne skjøre frøplanter bindes til en støtte slik at de ikke går i stykker. Et lyst bånd vil ikke skade, som et tegn som tiltrekker oppmerksomhet, for ikke å tråkke på lave planter ved et uhell.

Kastanjer egner seg godt til å forme. Den første beskjæringen utføres i fjerde leveår, og forkorter den sentrale stammen med ¼ høyden. Du kan også fjerne toppene fra sidegrenene litt. I fremtiden blir kastanjene trimmet årlig om våren, og ikke glemt å tynne ut kronen og fjerne tørre skudd.

Video om dyrking av kastanjer ved å plante direkte i bakken

Previous Post
Hvordan gjenkjenne farlige giftige planter i Russland
Next Post
De ce frunzele unui trandafir se îngălbenesc – căutând motive