15 49.0138 8.38624 1 0 4000 1 http://www.42registry.org 300 true 0
theme-sticky-logo-alt

Burgund druevæske: Hvordan tilberede og påføre

Hvordan brukes burgundervæske til druer? Busken påvirkes ofte av dunete mugg og reddes bare ved behandling med kobbersulfat. Men i år savnet jeg øyeblikket tidlig på våren – jeg klarte ikke å komme til dachaen. Nå er druene allerede dekket av blader, jeg er redd for å brenne. En venn rådet meg til å erstatte vitriol med denne blandingen, han sier at den har en mildere effekt, men er like effektiv. Hvordan forberede den og når den skal sprayes?

burgunder væske for druer Ingen avlinger er fullt motstandsdyktige mot alle sykdommer, spesielt druer. Råtne bunter, svarte flekker eller hvit blomst på bladene tvinger deg til å slippe alt og redde plantene. Burgund druevæske kan hjelpe deg med å bli kvitt problemer eller beskytte planter mot sykdom. Dessuten, i motsetning til dyre soppdrepende midler, er dette verktøyet flere ganger billigere. Det er også trygt for druer, og fungerer til og med som toppdressing til en viss grad. Den eneste advarselen er at andelen skal nøyaktig observeres, siden du må forberede stoffet selv.

Burgund druevæske: Gjør blandingen riktig

burgunder blanding Komponentene du trenger er enkle å finne i hagebutikker og er rimelige. Dette er bare to legemidler: kobbersulfat og brus (helst soda). For prosessanlegg, inkludert druer, bør en 1% løsning tilberedes. For dette trenger du:

  1. Varm opp 5 liter vann og fortynn 100 g kobbersulfat i den.
  2. Oppløs 100 g brus separat i samme mengde væske.
  3. Litt etter litt, rør hele tiden, kombiner begge løsningene, hell vitriol i brusen.

Løsningen kan ikke lagres! Den må brukes innen 24 timer.

Den resulterende blandingen vil være blåaktig i fargen og skal være nøytral i surhet. Før du bearbeider druene, er det tilrådelig å sjekke igjen om konsentrasjonen ikke brytes. Hvis det ikke er noe spesielt lakmuspapir, vil en vanlig spiker gjøre, men ikke rusten. Den må dyppes i en væske: hvis det dannes et kobberbelegg på neglen, er det for mye vitriol. Med dette verktøyet kan du brenne bladene – du må fortynne det med en annen brusløsning.

Hvis det anbefales å behandle planter med kobbersulfat før knoppbrudd, kan dette middelet også påføres bladet. Brus nøytraliserer kaustisk effekt av hovedstoffet, og det forårsaker ikke brannskader (med forbehold om nødvendig konsentrasjon).

Når kan druer bearbeides

sprøyting av druerBlandingen kan påføres både tidlig på våren, på knoppene og i begynnelsen av vekstsesongen. For å forebygge bør busker behandles når bladene begynner å blomstre, før og etter blomstring. Ved sykdom er det viktig å utføre den siste sprøytingen en måned før høsting..

Det er umulig å blande Burgund -væske med andre preparater – løsningen blir “tatt” i flak. Bare tilsett litt flytende såpe for bedre vedheft..

Hvilke sykdommer brukes den kobberholdige blandingen mot?

mugg på druerSiden den aktive ingrediensen i stoffet er kobbersulfat, har det følgelig en lignende effekt. Burgund -væske, tilberedt i strenge proporsjoner, vil hjelpe til med å forebygge og behandle slike vingårdssykdommer:

  • bakteriell nekrose;
  • mugg;
  • svart flekk (phomopsis);
  • alternaria;
  • råte av forskjellige typer;
  • antraknose;
  • cercosporosis.

Når du behandler med en Burgund -blanding, må du huske på at den ikke blir liggende på bladene i lang tid og blir vasket av med det første regnet. Men det etterlater ikke et slikt angrep som Bordeaux -væske. Om nødvendig kan busken sprayes igjen..

Hvordan lage en burgunderblanding – video

Previous Post
Hvordan gjenkjenne farlige giftige planter i Russland
Next Post
De ce frunzele unui trandafir se îngălbenesc – căutând motive