15 49.0138 8.38624 1 0 4000 1 http://www.42registry.org 300 true 0
theme-sticky-logo-alt

Den søteste og mest stabile tidlige hybriden – Timur -drue, sortbeskrivelse

Hvordan går det med frostbestandighet i en slik hybrid som Timur -druer, kan du finne ut beskrivelsen av sorten med fordeler og ulemper? Da vi tok ett år gamle frøplanter fra barnehagen, ble vi fortalt at det var tidlig og veldig søtt. Det er faktisk en måned til slutten av sommeren, og bærene våre modnes allerede. Dette er forresten den første høsten, og busken er bare to år gammel, noe som gjorde meg spesielt glad. Nå gjenstår det å finne ut hvordan han går i dvale. Vi bor i midtfeltet, vil det være nødvendig å dekke det?

Timur druesortbeskrivelse Tidlige druesorter er spesielt populære da de kan dyrkes i alle klimaer. Og hvis de fortsatt er søte og stabile, taler dette bare til fordel for det riktige valget. Disse og ikke bare positive egenskapene besitter Timur -druer, beskrivelsen av variasjonen som er kjent for mange. Dens store bunter med søte bær gjenkjennes umiddelbart av de langstrakte og kjøttfulle druene og den intense muskatnøttaromaen. Timurs foreldre var druene Delight og Frumoasa Albe. De ga ham ikke bare utmerket smak, men også tidlig modenhet og motstand mot frost og sykdom..

Timur druer – beskrivelse av sorten og karakteristiske trekk

drue busk timur Sorten tilhører tidlige bordarter, og til tross for de store klyngene er buskene i seg selv svake og små. De må plantes separat fra de kraftige, sterke druene, ellers vil den drukne den. Men takket være de lange vippene og det store løvet, brukes druer ofte til å skape skygge og plantes på gårdsplassen under buen.

I tillegg til den tidlige modningsperioden begynner selve frukten av sorten tidlig, noe som ikke kan annet enn å glede seg. Den første eggstokken kan dukke opp allerede i andre leveår. På samme tid er vintreet veldig fruktbart og hver produserer minst 3 bunter. Og når vinteren begynner, modnes den nesten helt..

Druesorten Timur har adoptert de beste egenskapene fra foreldrene. Den er svært motstandsdyktig mot mange avlingssykdommer og har utmerket frostbestandighet. Busker kan overvintre uten ly ved temperaturer opp til minus 25 ° С.

drue timur rosaTimur har to varianter – hvit og rosa. Timur Pink kjennetegnes av kraftigere busker, klyngene hans er større og søtere. Men samtidig modnes den to uker senere og er ikke så motstandsdyktig mot sykdommer..

Smakskvaliteter

drueklaser timurEn tidlig høst er klar for høsting i andre halvdel av sommeren. Klyngene er ganske store, veier i gjennomsnitt ca 800 g. Men hvis du tar opp normaliseringen av belastningen og fjerner en del av eggstokken, kan du få klynger som veier opptil 2 kg.

Druene av sorten er brystvorteformet, dekket med en hvit og tynn hud. Selve fruktkjøttet er tett og sprø, og sukkerinnholdet i det er 25%.

Hva er Timur -druer kjent for, og har det noen ulemper?

fordeler og ulemper med Timur -druerSorten har mange fordeler fremfor andre druetyper, nemlig:

  • tidlige vilkår for dannelse og modning av avlingen;
  • god modenhet av vintreet;
  • høy motstand mot frost og sykdom;
  • utmerket utbytte, til tross for buskens lille størrelse;
  • store bær med søt og fast fruktkjøtt;
  • selvbestøvning og mangel på ertebær;
  • transportbarhet takket være tette druer.

Samtidig har Timur også noen ulemper, for eksempel kan veps lett skade den tynne huden hans. Derfor legges det spesielle poser på buntene slik at insekter ikke ødelegger dem. Dyrkerne merker også at på for tung og vannet jord, reduseres sukkerinnholdet i bærene, til og med huden blir sur. Den beskjedne størrelsen på plantene kan også betraktes som en relativ ulempe. Men selv dette kan håndteres ved podning av Timur på gamle kraftige arter..

Videogjennomgang av druesorten Timur

Previous Post
Hvordan gjenkjenne farlige giftige planter i Russland
Next Post
De ce frunzele unui trandafir se îngălbenesc – căutând motive