15 49.0138 8.38624 1 0 4000 1 http://www.42registry.org 300 true 0
theme-sticky-logo-alt

Utdanningsprogram for gourmeter – hvilke kastanjer som kan spises

Fortell meg, hva slags kastanjer kan du spise? Datteren min gikk på tur med klassen, tok med kastanjer og bestemte seg for å steke dem. De satte den i ovnen, røykte hele leiligheten, men de ble aldri myke. Jeg fortalte henne at denne varianten sannsynligvis er en spesiell type, ikke sant?

hvilke kastanjer som kan spises I Frankrike arrangeres festivaler til ære for kastanjer, der disse store nøttene serveres i en rekke retter. Vi har ennå ikke mottatt en slik ære for runde brune frukter, dessuten vet mange vanlige mennesker ikke engang hvilke kastanjer som kan spises. Selvfølgelig tar de allerede trygt sin posisjon i restaurantmenyene, og du kan lage en sunn og velsmakende rett hjemme. Nøkkelen er å velge de riktige nøttene, siden ikke alle er spiselige. De fleste kastanjer er veldig tøffe og smaker bittert. Bare noen dyr vil like en slik delikatesse. Og frukt kalles en delikatesse av en grunn – svært få trær som gir dem vekst i landet vårt. Du spør, hva med hestekastanje vår? Men nei, faktisk er han ikke en ekte kastanje i det hele tatt..

Hestekastanjen tilhører bøkfamilien, og den spiselige kastanjen tilhører familien sapind. De er forskjellige ikke bare i frukt, men også i utseendet på trærne selv..

Hvordan skille spiselige kastanjer fra hestekastanjer

forskjeller mellom hestekastanje og spiselig Først og fremst bør det bemerkes at alle spiselige avlinger er termofile. Derfor vokser de i vårt land hovedsakelig i varme strøk, sjeldnere i den sentrale sonen og bare den mest vedvarende av dem.

spiselig kastanjeForskjellene mellom spiste kastanjer fra hestekastanjer er som følger:

  1. Høyden på treet. Spiselig høyere, kan være 50 m i høyden, mens hesten vokser ikke mer enn 25 m.
  2. Bladform. I spiselige varianter er de ovale, med korte petioles, som vokser etter hverandre. Hestløvverk er palmate, med lange petioles, samlet i store vifter.
  3. Blomsterstand og blomstringstid. Hestekastanje blomstrer sent på våren med klokker samlet i en børste i form av en pyramide. Spiselige varianter blomstrer i lange tynne pigger om sommeren..
  4. Formen på frukten. Uspiselige kastanjer har oftest en rund mutter, dekket med sparsomme torner. Mens spiselige frukter vokser i dusker, og i stedet for torner har de lange tynne nåler. I tillegg har nøttene spisse spisser..

Hvilke kastanjer kan spises

spiselige kastanjerBlant de spiselige artene blir de oftest stekt, bakt, kokt eller laget til mel fra følgende kastanjer:

  • crenate eller japansk, den største frukten, med nøtter som veier opptil 80 g;
  • såing, den mest termofile;
  • tannet eller amerikansk, en av de mest kuldebestandige;
  • Kinesisk eller den mykeste, deiligste.

Du kan også spise Henrys kastanjer, Shogyu, australsk og underdimensjonert. Nøttene smaker belgfrukter. De er veldig kaloririke (nesten 200 kcal per 100 g) og inneholder mange nyttige stoffer.

Søt kastanje vs hestekastanje

Previous Post
Hvordan gjenkjenne farlige giftige planter i Russland
Next Post
De ce frunzele unui trandafir se îngălbenesc – căutând motive