15 49.0138 8.38624 1 0 4000 1 http://www.42registry.org 300 true 0
theme-sticky-logo-alt

Tannkastanje – spiselig, vakker og upretensiøs kultur

Fortell oss, er det vanskelig å dyrke tannkastanje under våre forhold? Noen av fruktene av dette treet ble brakt til meg av bekjente fra utlandet, med ros for at det kan spises. Jeg prøvde stekte kastanjer bare en gang, og jeg likte det. Det ville være flott for et slikt tre å vokse med oss. Men det er tvil om kastanjen vil fryse om vinteren.?

tannkastanje Hvis hestekastanje er å finne på hvert torg og i alle parker og til og med blant private hus, så er ikke kastanjen så populær. Og det er helt forgjeves, fordi denne planten på mange måter er bedre enn sin slektning. Treet vokser raskt, har økt vinterhardhet, og fruktene kan også spises. De er deilige, saftige og søte. Kastanje stiller ikke spesielle krav og vokser godt selv i urbane forhold med forurenset luft.

Den tannede kastanje er også kjent som den edle eller amerikanske. Og for det faktum at fruktene lenge har blitt spist, kalles kastanjen ganske enkelt et spiselig eller “brødtre”.

Karakteristiske trekk ved kulturen

voksen kastanje Selv om den er kalt kastanje, er den amerikanske arten en tydelig bøkfamilie. Så bøk og eik er nærmere slektninger for brødfrukt enn hestekastanje. Dette er en veldig vakker langlivet plante med en slank stamme og en vanlig avrundet krone. Den kan leve i over 1000 år.

Du kan finne ut om det er en spiselig kastanje eller en hest foran deg ved utseendet.. Disse kulturene skiller seg fra hverandre:

  1. Blader. I den første er de større, med en takket kant og vokser “hver for seg”, og i hesten er de ordnet i haug. Den edle kastanjen kaster også løvet om høsten, men før det blir det en solrik gul.
  2. Blomstrer. I motsetning til de strenge hvite “lysene” til hestekastanje, er det spiselige om våren dekorert med hengende klynger med myke øredobber.
  3. Fruktene. Selve nøttene er de samme, brune med en blank glans. Men skallet til den spiselige kastanjen er absolutt utilgjengelig takket være de mange tornede tornene. Kastanjer som vokser i parkene våre har sjeldne torner..

blomstrende tannkastanjeFruktene av den tannede kastanjen kan stekes, hakkes og gjøres til mel, tilsettes sauser, salater, desserter.

Tannkastanje: voksende teknologi

ung kastanjeHvis du bestemmer deg for å kjøpe en spiselig kastanje, må du følge råd fra erfarne gartnere og aldri kjøpe importerte frøplanter. Først og fremst slår de sjelden rot. I tillegg er det en risiko for å få den “kastanjepølen” som er utbredt i vedlegget – en alvorlig og smittsom soppsykdom.

spiselig kastanjefruktDet beste alternativet er å finne frukt og plante dem. Planter hentet fra frø blir sterkere og mer motstandsdyktige enn importerte frøplanter. Imidlertid må de være friske, for etter 4 måneder mister kastanjen spiringen..

På grunn av sin høye vinterhardhet kan treet vokse selv i den sentrale sonen og i nord. Den tåler frost ned til minus 35 °, skygge-tolerant, kan formes. Jorden er ikke spesielt krevende, det viktigste er at det ikke er mye kalk i den. For å få en høst er det nok å ha bare ett eksemplar, fordi kastanjen har både hann- og hunnblomster..

Voksende spiselig kastanje – video

Previous Post
Hvordan gjenkjenne farlige giftige planter i Russland
Next Post
De ce frunzele unui trandafir se îngălbenesc – căutând motive