15 49.0138 8.38624 1 0 4000 1 http://www.42registry.org 300 true 0
theme-sticky-logo-alt

Kan kastanjer spises rå og hvilke?

Kan du fortelle meg om du kan spise rå kastanjer? Mens jeg var på ferie i utlandet, prøvde jeg først denne delikatessen der, men stekte. Jeg likte det så godt at jeg bestemte meg for å dyrke en spiselig kastanje for meg selv hjemme. Jeg lette lenge etter en frøplante, de selger dem ikke i barnehagen vår, jeg klarte å få den gjennom en nettbutikk. Og nå har treet mitt allerede gitt sin første høst, et dusin små nøtter. Ikke nok til matlaging, det er synd å kaste det, kanskje du kan gnage det slik?

kan jeg spise rå kastanjer I russisk mat kan stekte kastanjer ikke finnes i noen oppskrift, og det er ikke overraskende, fordi denne retten kom til oss fra fjerne land. Og hvis du ikke kan overraske ekte gourmeter med bakt eller stekt frukt, er spørsmålet for nybegynnere: er det mulig å spise rå kastanjer. Disse fantastiske brune nøttene er fullpakket med næringsstoffer. I tillegg er de veldig kaloririke (180 kcal per 100 g stekt produkt), men samtidig mindre fete enn nøttene selv. Alt dette skyldes mettet fett, hvorav mengden bare er 10%, og selv de blir raskt behandlet av kroppen..

Alle vet at under kokeprosessen, spesielt steking, øker kaloriinnholdet i nøtter. I tillegg går noen av næringsstoffene tapt som følge av varmebehandling. Derfor, for de som overvåker dietten, er det viktig å vite om det er mulig å klare seg uten denne prosedyren..

Kan kastanjer spises rå

spiselige kastanjer Kastanje regnes som en underart av nøtter, og frukten av begge avlingene har en lignende kjemisk sammensetning. De er rike på vitaminer fra gruppe B, A, E, folsyre, mineralske forbindelser og aminosyrer.

Av alle nøtter inneholder bare kastanjer vitamin C.

Når det gjelder fordeler, vil frisk frukt bære mer av det enn etter matlaging, slik at du kan spise kastanjer rett fra grenen. Her er bare smaksopplevelsene vil ikke være de samme, og få mennesker liker en slik tallerken. Ikke glem at rå nøtter må skrelles ved å fjerne skallet og glansfilmen, og dette er ikke lett å gjøre. Det er mye lettere, og enda bedre, å lage frukt: stek, stek, kok i vann eller damp. I sistnevnte tilfelle vil du kunne miste et minimum av vitaminet. Ferdige nøtter får en unik smak, noe som ligner på bakte poteter, bare søtet.

Er utendørs kastanje bra for mat?

hvordan skille kastanjerUnder naturlige forhold, i parker og skoger, vokser hestekastanjer. Dette er store trær med en stor krone og vakre blomsterstander – lys, der frukt i et stikkende skall blir født. Denne arten er rent dekorativ og er ikke egnet for mat. Selv kokt, beholder den en bitter smak og kan i stedet for fordel bare skade kroppen..

Imidlertid kan du skille spiselige kastanjer fra vanlige ved utseendet på treet og fruktene:

  1. Spiselige varianter har rundere blader og flate knopper. I hesten er løvet skåret med en takket kant, og blomsterstandene forlenges i form av en pyramide.
  2. Såsorter bærer frukt ved å knytte 2 – 3 frukter i en kappe av tykke lange torner. Hesten har oftest en nøtt gjemt under huden med skarpe, sparsomme torner.

Fruktene av begge typene i seg selv er veldig like: glatt, rik mørk brun farge med en lys glans. Bare noen få varianter av kastanje anses som spiselige: kinesisk, crenate, europeisk og Lilleasia..

Hvordan lage kastanjer – video

Previous Post
Hvordan gjenkjenne farlige giftige planter i Russland
Next Post
De ce frunzele unui trandafir se îngălbenesc – căutând motive