15 49.0138 8.38624 1 0 4000 1 http://www.42registry.org 300 true 0
theme-sticky-logo-alt

Hva skal jeg gjøre hvis rhododendron blir brun etter vinteren – vi redder busken

Fortell meg hva jeg skal gjøre hvis rhododendron blir brun etter vinteren? Busken overvintret for første gang, plantet først i vår. Vi bor i sør, vanligvis er det ingen unormale frost. Hun dekket ham ikke for mye, hun omgav ham bare med grangrener. Er dette en blomst frossen? Vil han kunne komme seg og er det noe du kan gjøre for å hjelpe?

hva skal jeg gjøre hvis rhododendron blir brun etter vinteren Rhododendron er ekte lunefull og vokser ikke hos alle gartnere. Ikke bare trenger de spesiell jord og nøye vedlikehold, men vinteren gir også overraskelser. Spørsmålet om hva du skal gjøre hvis rhododendron blir brun etter vinteren dukker ganske ofte opp. Saken er at et svært begrenset antall varianter er i stand til å overvintre uten skader i klimaet vårt. De fleste buskene har lav frostbestandighet. Noen av dem kan fortsatt vokse, forutsatt at et grundig vinterly er organisert, andre vil ikke bli hjulpet. Derfor ser vi døde grener om våren, og noen ganger en helt frossen busk. Hvorfor skjer dette og er det mulig å hjelpe planten?

Årsakene til at løvet til rhodendron mørkner om våren

rhododendron tørker Evergreen avlinger som forlater med løvverk om vinteren gjør det lettere å se problemer. Som andre planter er blader en indikator på helse.. Hvis de var grønne om høsten, og om våren ble de rødbrune og vridde, kan det være flere årsaker:

  1. Fullstendig frysing. I dette tilfellet tørker bladene på grenen vanligvis helt ut, krøller seg og faller til og med av. Skuddene selv eller toppene fryser også..
  2. Delvis frysing (hvis løvet ikke er tørt, men bare blir brunt).
  3. Solbrenthet. Dette er et direkte resultat av det faktum at den frosne busken mistet sin immunitet, svekket og ikke kunne motstå den lyse vårsolen..
  4. Soppsykdom, spesielt – antraknoseflekk, manifestert av brune flekker.

I det første tilfellet er det lite sannsynlig at det vil være mulig å hjelpe planten. Hvis det ikke er levende knopper på grenen, må den fjernes helt ved å kutte av til levende vev vises. Ellers vil flukten bli en grobunn for patogene sopp..

Hva skal jeg gjøre hvis rhododendron blir brun etter vinteren

flekker på bladene til rhododendronVed delvis frysing bør de mest skadede bladene fjernes, og busken selv skal behandles med en vekststimulator. Epin fungerer bra (2 ampuller for en bøtte med vann). Dette vil hjelpe rhododendron til å komme seg raskere. Det er viktig å skygge planten for ikke å forverre situasjonen..

Alle blader, fallne eller kuttede, må brennes – de kan inneholde infeksjon.

For å komme seg etter solbrenthet blir rhododendron lettere ved å mate med jernvitriol. Imidlertid er det viktig å følge instruksjonene slik at det ikke skjer en overdose. Ved soppinfeksjon er det bedre å bruke Bordeaux -blanding (1%) eller captansuspensjon (0,5%). Det er bedre for en svekket rhododendron å ikke tillate full blomst, men å kutte av knoppene. Den neste vinteren er det viktig å dekke busken godt slik at situasjonen ikke gjentar seg.

Skulle du være redd for vinteren når du dyrker rhododendron – video

Previous Post
Hvordan gjenkjenne farlige giftige planter i Russland
Next Post
De ce frunzele unui trandafir se îngălbenesc – căutând motive