15 49.0138 8.38624 1 0 4000 1 http://www.42registry.org 300 true 0
theme-sticky-logo-alt

Duftende geranium – medisinske egenskaper og kontraindikasjoner for en duftende busk fra vinduskarmen din

For hvilke sykdommer hjelper duftende geranium, de medisinske egenskapene og kontraindikasjonene til denne planten kan bli funnet mer detaljert? Jeg elsker virkelig pelargonium, men jeg fikk dette nylig, og alt takket være en nabo som delte et kutt. Så hun fortalte meg at denne blomsten ikke er enkel, men helbredende. Han hjalp henne med hodepine og til og med hoste for å bli kvitt da hun ble veldig syk om vinteren. Jeg bestemte meg for å fortynne det selv, spesielt siden jeg også bruker tradisjonell medisin, og oftere enn medisiner, som er veldig dyre. I hvilke andre tilfeller brukes geranium til behandling?

velduftende geranium medisinske egenskaper og kontraindikasjoner Hun vil ikke overraske deg verken med et rikt utvalg av farger, eller med de store blomsterstandene, som faktisk dyrkes pelargoner. Men bare velduftende geranium har en så fantastisk aroma, medisinske egenskaper og kontraindikasjoner som lenge har blitt studert av folkemedisin. Det er takket være tilstedeværelsen av essensielle oljer og, viktigst av alt, geraniol at blomsten har egenskapen til både å rense luften og mestre ulike sykdommer hos mennesker. Det navngitte stoffet har antibakterielle og antimikrobielle egenskaper. Derfor er det ikke overraskende at aromatisk pelargonium begynte å bli brukt til fremstilling av legemidler..

Duftende geranium – medisinske egenskaper og kontraindikasjoner

velduftende geraniumbusk I tillegg til geraniol inneholder plantens del av blomsten mange andre nyttige stoffer, nemlig:

 • flavonoider og saponiner;
 • pektiner og katekiner;
 • organiske syrer og tanniner;
 • vitaminer og mineraler (spesielt kalsium);
 • alkaloider og tanniner.

Hvordan virker geranium på kroppen

nyttige egenskaper av duftende geraniumNyttige stoffer finnes i alle deler av planten, men de er spesielt rikelig i ungt løvverk. Det brukes til å tilberede avkok, infusjoner, kompresser og lotioner, og også lage aromatisk geraniumolje..

Slike midler har en positiv effekt på arbeidet til nesten alle organer, nemlig:

 1. Beroliger nervesystemet, lindrer stress, lindrer søvnløshet.
 2. Behandle eksem, byller og andre hudforhold.
 3. Stopper indre blødninger.
 4. Lindre smerter ved forskjellige typer nevrologi, med mellomørebetennelse og hemorroider, tannpine og hodepine.
 5. Fjern lus.
 6. Gjenopprett fordøyelsen, binyrene.
 7. De fjerner inflammatoriske prosesser ved forkjølelse og ondt i halsen, fremmer ekspektorasjon.

Geraniumolje er også mye brukt. Oftest brukes det i kosmetologi for å rense og fukte huden, stimulere hårvekst. Men det er også veldig effektivt for innånding..

I hvilke tilfeller og hvem skal ikke bruke pelargonium til behandling

velduftende geranium medisinske egenskaper og kontraindikasjoner essensiell oljeFørst og fremst er en duftende blomst ikke egnet for de som har en tendens til allergiske reaksjoner. Før du bruker den, anbefales det å bestå en varslingstest. Det er også verdt å vurdere plantens egenskaper for å senke blodtrykket og øke blodviskositeten..

Det er strengt forbudt å innta ren konsentrert juice av planten. Selv om konsentratet kommer i kontakt med huden, kan det forårsake brannskader, så produktet må fortynnes.

Blant kontraindikasjonene som det er umulig å ta midler basert på duftende geranium, er det slike sykdommer:

 • hypotensjon;
 • bronkitt astma;
 • leversvikt;
 • nyresykdom;
 • åreknuter.

I tillegg anbefales det heller ikke at barn under 12 år, gravide, ammende og eldre behandles med denne geraniumen.

Helbredende infusjon av velduftende geranium

Previous Post
Hvordan gjenkjenne farlige giftige planter i Russland
Next Post
De ce frunzele unui trandafir se îngălbenesc – căutând motive