15 49.0138 8.38624 1 0 4000 1 http://www.42registry.org 300 true 0
theme-sticky-logo-alt

Hvordan plante liljer: bestem dybden og planen for å plante løk

Fortell meg hvordan du planter liljer? I to år har jeg ventet på at skjønnhetene mine skal blomstre, men det er fremdeles ingen knopper. I går kjøpte jeg noen flere nye varianter. Selgeren sa at liljer ikke blomstrer lenge hvis de ble dypt dypet under planting. Ser ut som jeg tok gleden ut av meg selv. Hvis bare disse løkene plantes normalt. Hvordan bestemme plantedybden og hva den avhenger av?

hvordan plante liljer Ved å plante liljer på et blomsterbed, drømmer vi alle om å se nydelige flerfargede knopper så snart som mulig. Imidlertid slår løkene ofte rot raskt og til og med bygger opp antennen ganske bra, men blomstring forekommer ikke. Den vanligste årsaken til dette fenomenet er feil landing, spesielt et for dypt hull. Liljen “begravet” i bakken søker ganske enkelt å komme opp til overflaten, og her er det ikke lenger opp til blomstring. Men i dette tilfellet vil det også være flere barn og stamme røtter. På den annen side, hvis plantehullet er for grunt, begynner liljene å verke, og igjen vil de ikke blomstre. I dag vil vi fortelle deg hvordan du planter liljer for å beskytte dem mot sykdommer og se den første blomstringen så tidlig som mulig..

Bestem den optimale plantedybden til løkene

hulldybde Den allment aksepterte regelen er å plante liljer i hull, hvis dybde er lik høyden på selve pæren, multiplisert med 3. Denne regelen gjelder for mellomstore og små løker. Store prøver med en diameter på mer enn 12 cm dypes til 25 cm.

Men det må huskes at i tillegg til størrelsen på løkene, påvirkes plantedybden også av:

  1. Jordsammensetning. Det er bedre å ikke utdype selv store løker til tung leirejord, ellers vil de ikke kunne komme seg ut på lenge. Men i sandjord, tvert imot – det bør plantes dypere.
  2. Lily arter. Varianter med høye, kraftige peduncles eller velutviklede stamrøtter anbefales å plantes dypere enn allment aksepterte normer.

plantedybdeDen minste plantingen er i liljer, der rosett av blader er over bakken. Hullet for dem må ikke være mer enn 2 cm dypt, fordi toppen av vekten skal være helt på jordoverflaten. Dette gjelder liljer som snøhvit, terrakotta, Chalntcedony, Catsby og Testaceum..

Hvordan plante liljer: mulige plantemønstre

plante liljerSå vi bestemte oss for dybden, nå må vi lage en sandpute i midten av hullet, blande sand med en liten mengde aske. Det vil beskytte røttene mot forfall. Det gjenstår bare å “plante” løkene på putene, trykke litt inn, spre røttene på sidene og dekke til med jord. Plantede liljer må vannes godt og mulkes..

For ikke å miste dem, kan du stikke en kvist nær hver, og dermed markere den.

to-linjers planting av liljerNår det gjelder oppsettet av landinger, brukes det oftest ett av tre båndlandingsalternativer:

  • en linje (15 cm – mellom pærene og 50 cm – mellom linjene);
  • to linjer (25 cm – mellom pærene, samme mengde – mellom linjene og 70 cm – mellom båndene);
  • tre linjer (15 cm – mellom løkene, resten – som med en to -linjers beplantning).

Det andre alternativet brukes når du planter mellomstore liljer, og det tredje brukes når du planter lave sorter.

Video om vårplanting av liljer

Previous Post
Hvordan gjenkjenne farlige giftige planter i Russland
Next Post
De ce frunzele unui trandafir se îngălbenesc – căutând motive