15 49.0138 8.38624 1 0 4000 1 http://www.42registry.org 300 true 0
theme-sticky-logo-alt

Finne ut når du skal åpne en rhododendron etter vinteren

Fortell meg når jeg skal åpne rhododendron etter vinteren? Vi kjøpte en frøplante og plantet den for to år siden. Han tilbrakte sin første vinter i hagen uten beskyttelse – de håpet at det ikke skulle komme noen kraftige frost. Men enten var sorten ikke spesielt motstandsdyktig, eller så viste det seg virkelig å være for tøft for busken. De fleste grenene er frosset, minst noen få skudd og røtter er godt bevart. I år bestemte de seg for ikke å risikere det og dekket det ved å lage en ramme på toppen. Når er det bedre å ta den av?

når skal jeg åpne rhododendron etter vinteren Vi gleder oss alle til varmen for å se den nydelige blomstringen av rododendroner. Av hensyn til disse fargerike blomsterhattene pleier og pleier gartnere plantene sine, spesielt bekymret for vinteren. Det er vanskeligere for eviggrønne varianter, fordi de fryser oftere. Derfor, spesielt i de nordlige områdene, overvintrer stauder nødvendigvis under dekning. Men det er et poeng til: når du skal åpne rhododendron etter vinteren?

Vinteren har ofte ikke travelt, og blomsterknopper fryser over tidlige busker som er igjen uten beskyttelse. Som et resultat lider blomstringen – det er ikke så mange knopper. Du kan imidlertid ikke “overeksponere” rhododendron, ellers vil de råtne under tinen.

Når skal jeg åpne rhododendron etter vinteren

tar ly Det er nødvendig å åpne busker gradvis, med fokus på lokale værforhold:

  1. Andre halvdel av mars – begynnelsen av april. Først, på en varm, men overskyet dag, må du åpne stauden slik at den kommer ut. Sett deretter alt på plass igjen, men la små hull på begge sider.
  2. Første halvdel av april er i midtre kjørefelt og den andre er i nord. På dette tidspunktet burde jorda ha tint minst 20 cm, og lyet kan fjernes helt..

Du bør ikke la busken være ubeskyttet, fordi den vil få brannskader fra den lyse vårsolen. Du kan forhindre dem ved å skygge rhododendron fra sør og vest..

Første vårpleie for rhododendron

busk etter vinterenÅpnede stauder bør undersøkes godt. For at bakken under busken skal varme opp raskere, bør fjorårets mulch fjernes. Videre kan skadedyrets larver overvintre i den. Senere må du legge på et nytt mulchlag for å forhindre rask fordampning av fuktighet..

Hvis det er vann under planten, bør den dreneres bort så raskt at røttene ikke råtner. Noen ganger må du til og med transplantere en rhododendron, hvis det opprinnelige stedet ble valgt feil. Men planten tåler godt å re-transplantere. Bedre på denne måten enn busken forsvinner.

Og en ting til – inspeksjon av kronen. Til tross for lyet kan skuddene i noen tilfeller fortsatt lide. Frosne kvister og brune blader må kuttes av. Dette er ikke skummelt – rhododendron gjenoppretter godt og vil gå tilbake til sitt forrige volum innen slutten av sesongen. Spesiell forsiktighet må utvises ved undersøkelse av eviggrønne varianter. Hvis du ser krøllete blader, ikke rør dem på to uker. I løpet av denne tiden vil de utfolde seg, og de som ikke har åpnet kan kuttes av.

Shelter av rhododedrons: når de skal dekkes og avsløres – video

Previous Post
Hvordan gjenkjenne farlige giftige planter i Russland
Next Post
De ce frunzele unui trandafir se îngălbenesc – căutând motive