15 49.0138 8.38624 1 0 4000 1 http://www.42registry.org 300 true 0
theme-sticky-logo-alt

Hvilken jord liker rhododendron og hvor er det bedre å plante den

Fortell meg, hva slags jord liker rhododendron? Mannen min hadde med seg en frøplante i en beholder, nå tenker jeg hva jeg skal gjøre med den. Jorden vår er ikke veldig god, med en blanding av leire, vil den sannsynligvis ikke passe planten. Hva kan legges til hullet? Så jeg vil at busken skal slå rot, jeg har drømt om dette lenge. Og et spørsmål til: hvor er det bedre å plante, i solen eller i skyggen?

hva slags jord liker rhododendron

Rhododendron er tatt for å dyrke de mest desperate gartnerne og med god grunn, fordi denne kulturen er ganske krevende. Opprinnelig fra varme områder, føles planten ikke veldig behagelig i klimaet vårt. I tillegg er det verdt å vurdere hva slags jord rhododendron elsker. Det er ikke uvanlig at en etablert frøplante blir lunefull etter et par år: den nekter å blomstre, vokser kronen svakt. Og en av årsakene til denne oppførselen er nettopp uegnet jord. Vanlig hageland for en busk er ikke egnet, det være seg den mest fruktbare, fordi den har et lite, men veldig viktig krav. I tillegg er det viktig å gjette med plantestedet for blomstring. Så hva trenger en rosenbuske??

Hva slags jord liker rhododendron

rhododendron under mulch Til å begynne med, i hagen, kan en blomst godt slå rot og til og med behage en liten vekst i en eller to sesonger, men ikke mer. Etter den første overvintringen vil det bli klart at planten er dårlig. Og dette skyldes først og fremst at busken trenger sur jord. Enig, det er ikke tilgjengelig i hver hage, mye oftere har vi svart jord, sandstein og leire. De to siste alternativene er slett ikke egnet for rhododendron..

Det er to alternativer for å gjøre landet ideelt tilpasset kulturens krav. Begge sørger for utskifting av jord fra plantegropen.. Så du kan:

  1. Kjøp et ferdiglaget spesialunderlag for dyrking av rododendron. Metoden, selv om den er enkel, er ganske dyr, spesielt hvis frøplanten er stor og derfor vil hullets størrelse være imponerende.
  2. Lag jordblandingen selv. Ideell hvis du bor i nærheten av en furuskog og det er en torvmyr i nærheten. Da trenger du ikke kjøpe noe, du trenger bare å gå for naturens gaver. Etter å ha samlet barskog i skogen og høy torv i sumpen, gjenstår det bare å blande dem i like store mengder.

Det ville være fint å tilsette litt mineralgjødsel i jorda eller direkte inn i selve hullet før planting. Og soppdrepende medisiner vil redde busken fra sykdom..

Et riktig valgt planteområde er nøkkelen til en frodig blomstring av en flerårig

rhododendron plantestedRikelig blomstring betyr ikke at rhododendron trenger god belysning. Videre vokser og blomstrer de bedre i et skyggelagt område. Og på et slikt sted vil fuktigheten under busken vare lenger, noe som bare er “tilgjengelig” for den fuktighetselskende planten.

I hvilken jord og hvordan plante rhododendron – video

Previous Post
Hvordan gjenkjenne farlige giftige planter i Russland
Next Post
De ce frunzele unui trandafir se îngălbenesc – căutând motive