15 49.0138 8.38624 1 0 4000 1 http://www.42registry.org 300 true 0
theme-sticky-logo-alt

Reproduksjon av peperomia med et blad – hemmeligheter og finesser av prosedyren

Fortell meg hvordan reproduksjonen av peperomia med et blad skjer. Jeg har en fantastisk liten busk med vakre blader – hjerter. Nylig led han litt av en katt: dyret berørte potten, han falt, og flere blader brøt av. Vil røtter kunne danne seg på dem? Hvor er det bedre å sette – først i vannet eller umiddelbart plante i bakken?

reproduksjon av peperomia med et blad Kanskje er det ingen stueplante som er mer variert i utseende enn peperomia. Den har mange typer og vil glede seg over både glatte grønne og rynkede rødlige blader og til og med en spraglet tallerken. Uavhengig av sorten er imidlertid forplantning av peperomia en av de rimeligste måtene å få en ny plante. Det vokser nesten aldri av frø hjemme på grunn av en lang og omhyggelig prosess. Men selv et lite blad kan gi nytt liv, hvis det er synd eller det ikke er mulig å ta stiklinger.

Hvordan forberede plantemateriale

grønne stiklinger Et voksent og nødvendigvis sunt blad er egnet for reproduksjon. Den må kuttes med en skarp kniv og prøve å gjøre kuttpunktet jevnt. Bladet må ha et bladblad, minst kort.

Det anbefales å tørke det avskårne arket litt og la det stå på papir over natten, men ikke på vinduet. Det er tilrådelig å strø kuttstedet med finskåret aktivert karbon. Dette vil forhindre forfall.

Det er best å starte avl om våren eller sommeren. På dette tidspunktet bygger peperomia aktivt opp luftdelen og sapstrømmen skjer raskere. Dette betyr at moderbusken ikke vil lide, og den nye planten vil danne seg raskere..

Reproduksjon av peperomia av et blad – finesser ved forankring

forankring i vannPeperomia slår like godt rot både i vann og i jord, forutsatt at sistnevnte oppfyller plantens krav. Det eneste som kan noteres er at bare blader med lange petioles kan plasseres i vannet, uten å dyppe dem helt ned i væsken. I nærvær av en kort “hale” er det bedre å rote umiddelbart i bakken.forankring i bakken

Underlaget for dyrking av unge peperomia fra et blad skal være lett og fuktabsorberende. En blanding av sand og løvjord er egnet. Ideell – bruk for å bygge sphagnumrøtter.

Selve forankringsprosessen er ikke spesielt vanskelig:

  1. Hell jordblandingen i en liten gryte eller et glass og søl med vann.
  2. Stikk et blad i bakken slik at stilken er nesten helt nedsenket i den. Hvis det er kort, kan du plante arket dypere ved å drysse den nedre delen av platen.
  3. Bygg et drivhus ved å dekke potten med en krukke eller pose. Du kan klare deg uten det, men da vil spirene ikke dukke opp snart.
  4. Sett blomsterpotten på et vindu med diffust lys.

bladperperomiaSpirene vil dukke opp om 3 til 4 uker. Deretter bør unge peperomier settes i separate beholdere, noe større i volum..

Hvordan forplante peperomia med blader – video

Previous Post
Hvordan gjenkjenne farlige giftige planter i Russland
Next Post
De ce frunzele unui trandafir se îngălbenesc – căutând motive