15 49.0138 8.38624 1 0 4000 1 http://www.42registry.org 300 true 0
theme-sticky-logo-alt

Omsorg for et palme hjemme – finessene til å dyrke eksotiske planter

Hva skal omsorgen for et palme hjemme? Jeg kjøpte et voksen tre på salget, det var litt sykt, men jeg bestemte meg for å ta en sjanse. Jeg gikk ut av min skjønnhet, og hun avviste til og med nye grener. Men i det siste begynte hun å legge merke til at spissene på bladene tørker. Det er sant at det er varmt i huset vårt, kan dette være årsaken?

omsorg for et palme hjemme Mange palmetyper føles godt innendørs, men for dette er det viktig å vite hvordan man skal ta vare på et palme hjemme. Dette gjelder ikke bare vanning, men også betingelsene for å beholde eksotiske elegante skjønnheter. Blant dem er det både termofile planter og arter som foretrekker en kjølig vinter..

De finesser av voksende innenlandske palmer – belysning og temperatur

temperatur og belysning for palmer Alle håndflater trenger god belysning, men det må huskes på at de unge bladene er veldig delikate. De skal ikke tillates å bli utsatt for direkte solstråler. De vil etterlate brannskader som planten ikke kan bli kvitt. Derfor er det bedre å sette alle varianter på sørøstsiden, skyggelegge dem om nødvendig..

Men temperaturkravene til innendørs håndflater er forskjellige:

  1. De mest termofile håndflatene tåler ikke en kald snap under 18 ° C: chamedorea, cariota, Robelini-dato, rundbladet livistona.
  2. De trenger en kjølig overvintring med en temperatur på ikke høyere enn 13 ° C fra varmen til hoveya, rapis, sabal, klinostigma. Resten av året er de behagelige ved 21 ° C varme.
  3. Sommer kjølig er ikke høyere enn + 18 ° С og overvintring ved + 10 ° С varme er nødvendig av washingtonia, trachycarpus Fortune, lav hamerops.

Omsorg for et palme hjemme

hvordan ta vare på palmerIngen omsorg vil hjelpe en palme som er plantet i feil jord. Unge planter er spesielt krevende i denne forbindelse. De trenger en løsere jord, for hvilken 3 andeler torvjord eller humus og 1 andel torvjord legges til underlaget. For å forbedre pusteevnen tilsettes en andel sand..

Med alderen forblir andelene av sand, men torvkomponenten økes på grunn av en nedgang i andelen lett torvjord..

innendørs håndflateEtter å ha valgt riktig jord, vil det i fremtiden bare være nødvendig å støtte utviklingen av palmetreet med kompetent omsorg, nemlig:

  1. Hyppig vanning, av alle slag. Unntaket er palmer, som overvintrer i det kjølige – de trenger sjelden vanning om vinteren..
  2. Sprayer for å holde luften fuktig og støv av bladene.
  3. Topp dressing med spesielle mineralkomplekser for håndflater. De utføres to ganger i måneden for alle planter. Men igjen, palmer som overvintrer i kjøligheten i denne perioden bremser utviklingen og trenger ikke befruktning..

Når det gjelder beskjæring, former de fleste håndflatene seg perfekt og trenger ikke denne prosedyren. Videre er det på toppen av stammen at vekstpunktet er plassert. Men noen arter som er i stand til å skaffe sidegrener, er det ganske akseptabelt å tvinge dem til å gjøre det med makt. For å gjøre dette, bare kutt av toppen for å vekke de sovende sideknoppene.

Funksjoner ved omsorg for palmer hjemme

Previous Post
Hvordan gjenkjenne farlige giftige planter i Russland
Next Post
De ce frunzele unui trandafir se îngălbenesc – căutând motive