15 49.0138 8.38624 1 0 4000 1 http://www.42registry.org 300 true 0
theme-sticky-logo-alt

Hvordan dyrke Shabo nelliker i hagen – hemmelighetene til langvarig blomstring

Vennligst lær en nybegynneravler hvordan man dyrker Shabo -nelliker i hagen. I vår, ved en ren tilfeldighet, klarte jeg å kjøpe en liten avtale. Jeg stakk den i hjørnet av forhagen og glemte den. Overraskende nok tok den rot og blomstret til og med. Det var ikke mange hvite blomster, men de er veldig velduftende. Bare busken vokser dårlig. Kanskje han mangler noe eller stedet ikke passer?

hvordan dyrke shabo nelliker i hagen De riktige formene og den strenge skjønnheten til hagenelliker gjør dem til en av de mest populære plantene. Og hvis du vil nyte å blomstre hele sommeren, plant en Shabo -nellike. Det er ingen spesielle problemer med hvordan man dyrker Shabo nelliker i hagen. Det er ganske upretensiøst i omsorgen, men det utvikler seg ganske lenge hvis du bruker frøformeringsmetoden. Og selv om du må vente seks måneder fra sådd til de første knoppene, er det verdt det.

Karakteristiske trekk ved planten

nellik shabo Kompakte busker med en høyde på omtrent 60 cm vil glede seg over grågrønne lineære løvverk og flotte blomster. De er ikke like store som de av forskjellige “kutt” -hybrider, bare opptil 6 cm i diameter, men de er også egnet for dannelse av buketter. Og mangfoldet av farger vil tillate selv den mest kresne kjæresten å velge en blomst etter sin smak. De kan være halvdoble eller tett fylte terry, med bølgete eller hakkede kronblad. Det er bemerkelsesverdig at knoppene avgir en søt aroma, spesielt de hvitblomstrede varianter. Nellik blomstrer fra tidlig sommer til frost.

Mange nye varianter har blitt avlet av oppdrettere, men de klassiske hybrider er fortsatt de mest elskede:

 • kirsebærrød Lejeune D’Oner;
 • oransje Fire King;
 • sitron Marie Chabot;
 • rød – svart Nero;
 • hvit Mont Blanc;
 • gyllen Champagne;
 • rosa La France;
 • syrin Mikado;
 • lilla girofle.

Hvordan dyrke Shabo nelliker i hagen – velge et plantested

nellikplantingsstedSom oftest blir blomster plantet med frø, så dem på frøplanter i januar eller umiddelbart i åpen mark i mai måned. Gi nelliken et godt opplyst blomsterbed med lett, næringsrik jord og nøytral surhet. Den kan ikke vokse i leire og sand, så forbered jorden på forhånd om nødvendig. Anlegget vil trives på land beriket med organisk materiale (unntatt fersk gjødsel) og mineralgjødsel.

Shabo er en flerårig variant av hagenellike, men i vårt klima vokser den som en årlig. Hun vil ikke overleve de russiske vintrene i det åpne bakken, bortsett fra i sør, og selv da under betingelse av forsiktig ly. Men hvis du graver en busk, planter den i en gryte og bringer den inn i huset for vinteren, den vil forbli til neste vår.

Shabo nellik omsorgshemmeligheter

blomstrende nellikUpretensiøse busker kan vokse og til og med blomstre uten din deltakelse. Men for å få virkelig store, store og langvarige blomster, gi dem litt oppmerksomhet:

 • vann regelmessig, slik at sengene ikke tørker helt;
 • mulch blomsterbedet slik at fuktigheten ikke fordamper så raskt;
 • løsne jorden etter regn og vanning, bryte skorpen, som blokkerer tilgangen til oksygen til røttene;
 • mate buskene minst to ganger i sesongen (om våren og når knopper begynner å danne);
 • hvis du har høye varianter, bind dem opp slik at de ikke går i stykker.

Nellikstengler har sideskudd med knopper som danner en slags kvist med blomster. Hvis du klipper dem, får du bare én blomst per stilk, men en større..

Som allerede nevnt, vinterer Shabo vanligvis ikke i hagen vår, men du kan prøve å bevare plantene i den sørlige stripen ved å kutte og dekke dem. Det er et annet alternativ: transplanter busken i en gryte og legg den i et kjølig rom for vinteren. På våren, kutt stiklinger fra den og rot.

Plante nellikfrøplanter og ta vare på det – video

Previous Post
Hvordan gjenkjenne farlige giftige planter i Russland
Next Post
De ce frunzele unui trandafir se îngălbenesc – căutând motive