15 49.0138 8.38624 1 0 4000 1 http://www.42registry.org 300 true 0
theme-sticky-logo-alt

Når skal vi så calendula i åpen mark – vi bestemmer den optimale tidspunktet for planting av ringblomster

Fortell meg når du skal så calendula utendørs? En nabo samlet frø fra buskene hennes og delte med meg. Er det mulig å så dem før vinteren, eller er det bedre å vente til våren? Vi bor i sør, høsten er vanligvis lang og varm.

når du skal så calendula utendørs Det oransje havet av små blomster som ser ut som tusenfryd er en vakker og helbredende calendula. Siden den formerer seg med frø, er det viktig for blomsteroppdrettere å vite når de skal så calendula utendørs. Selvfølgelig er det også en plantemetode, og det er ganske berettiget, fordi det lar deg bringe blomstring nærmere. Imidlertid har ikke alle muligheten til å dyrke frøplanter. Enten er det ikke nok plass på vinduskarmen, så er det banalt å ta vare på plantene. Dette er imidlertid helt ubrukelig, fordi calendulaen stiger perfekt når den blir sådd direkte til blomsterbedet. Videre kan du plante den på to måter.

Når skal man så calendula utendørs

terry calendula Frøene til calendula er store nok, og har også god spiring. Hvis det vokste minst en busk i hagen, vil du sikkert legge merke til mange unge planter rundt den om våren. Dette er selvsåing: våkner til bakken om høsten, frøene overvintrer i jorda og springer sammen om våren..

Basert på disse observasjonene antyder konklusjonen seg selv at calendula kan sås i hagen på to måter:

  • om våren;
  • før vinteren.

Det er bemerkelsesverdig at “høst” buskene som har vokst som et resultat av vintersåing vanligvis er sterkere og mer utviklet. I tillegg blomstrer de et par uker tidligere..

Vårsåddatoer avhenger av vekstregionen

blomstrende calendulaDet er en generell regel som gjelder for nesten alle avlinger, inkludert calendula. Frost skal passere, og bakken skal tine og varme opp. Selvfølgelig må jordoverflaten også tørke litt ut, slik at du kan gå og ikke drukne i en myr..

Gitt landets størrelse og det ujevne klimaet, har hver region sine egne anbefalinger:

  • i den sørlige stripen tidlig på våren kan såingen startes i slutten av mars;
  • våren i midtbanen kommer litt senere, så det er ikke verdt å så calendula før andre halvdel, eller til og med slutten, i april;
  • nærmere de nordlige områdene, bør såing utsettes helt til begynnelsen av mai.

Planting for tidlig kan føre til at delikate frøplanter fryser fra frost..

Hvordan bestemme tidspunktet for vintersåing

frøeneDet er ingen spesifikk dato for høstplanting av calendula. I dette tilfellet er det nødvendig å fokusere utelukkende på værforholdene. Det viktigste er at de varme dagene slutter, stabile nattfrost begynner, men jorda har ennå ikke rukket å fryse helt. I sør blir calendula vanligvis sådd i oktober. I regioner med tidlig høst kan såing gjøres allerede i september.

Som i tilfellet med for tidlig vårsåing, kan calendula plantet på forhånd om høsten få tid til å stige og fryse. Hvis været gir overraskelser, kan du bruke et lite triks. Lag riller i blomsterbedet på forhånd og lagre deg på jorden, og hold den innendørs slik at den ikke fryser. Og etter at jorda i blomsterbedet er smidd av frost, sår du calendula i sengene og sovner med den høstede jorden.

Hvordan og når du skal så calendula i bakken i Sibir og Fjernøsten – video

Previous Post
Hvordan gjenkjenne farlige giftige planter i Russland
Next Post
De ce frunzele unui trandafir se îngălbenesc – căutând motive