15 49.0138 8.38624 1 0 4000 1 http://www.42registry.org 300 true 0
theme-sticky-logo-alt

Bestemme tidspunktet for planting av jordbær

Fortell meg når det er best å plante jordbær? I fjor kjøpte jeg et dusin frøplanter i juli og plantet dem på landet. Buskene så ut til å ha begynt, alt gikk inn på vinteren, men om våren var det bare to av dem igjen, til tross for at vinteren ikke var kald og jeg dekket dem. Tilsynelatende gjettet hun ikke med landingstiden.

når du skal plante jordbær Hver sommerboende som respekterer seg selv har minst en jordbærhage på stedet. Og hvorfor ikke, for aromatiske søte bær er gode i enhver form, både ferske og i kompott eller syltetøy. En av hovedoppgavene med å dyrke en kultur er rettidig planting, fordi plantene ikke bare skal slå rot, men også ha tid til å bli sterkere før ankomsten av kaldt vær, og i noen tilfeller – gi en avling denne sesongen. Noen gartnere velger å gjøre dette om høsten, mens andre utsetter prosessen til våren. Hvordan bestemme tidspunktet for planting, for ikke å regne feil?

Når du velger tid for å plante jordbær, må du fokusere på følgende faktorer:

  • type plantemateriale;
  • formålet med avl (for å skaffe frøplanter eller bær);
  • avlingssort.

Hva er plantene?jordbærplanter

Det beste valget er å kjøpe frøplanter med et lukket rotsystem eller dyrke dem selv i potter eller kassetter. Det er verdt å plante slikt materiale i begynnelsen av høsten, for på dette tidspunktet vil det dannes gode røtter i buskene, de vil være sterke, de blir lettere å transplantere og slå rot raskt, spesielt hvis du ikke skader jordkulen, men bare overfør frøplanten fra potten til hagesengen. I tillegg vil slike voksne busker ha tid til å legge fruktknopper før vinteren..

Plantemateriale med åpent rotsystem vil gi en høyere overlevelsesrate når du planter om våren. Ved å sende slike planter til sengene om høsten, er det en risiko for at de ikke rekker å bli sterkere før frost.

Når det gjelder frøplantene til “tidlig modning” Frigo jordbær, bør de definitivt plantes bare om våren, og etter tre måneder vil det være mulig å høste.

Hva er formålet med avl?jordbær mor plante

De fleste sommerboere dyrker jordbær for “mat”, det vil si for å få bær. For å få de første bærene neste sommer, plantes plantene i slutten av august..

Hvis høsten ikke er like viktig som å skaffe et nytt plantemateriale, er det bedre å plante jordbær i moderplanten om våren..

Variasjonens innflytelse på plantingsdatoerplante frøplanter

Som du vet, er jordbær tidlig og remontant, hver art har sine egne egenskaper ved vegetativ utvikling og sin egen plantetid, nemlig:

  1. Tidlige varianter. Hvordan de utvikler seg: blomsterknopper er knyttet til korte dagslystimer og temperaturer fra 16 til 18 grader Celsius. Nye rosetter dannes etter at høsten er moden, tidlig på midten av sommeren. Nye planter slår rot i august og knopper i september. Rotsystemet til busken, som utviklet seg om høsten, lever opptil 9 måneder og er ansvarlig for dannelsen av generative knopper. Når skal man plante: august – begynnelsen av september.
  2. Reparerte varianter. Hvordan de utvikler seg: Varigheten av dagslys påvirker ikke spirende, men slike varianter er mer termofile. Når skal man plante: for å få en avling allerede i juli-august i år, er det bedre å plante i april.

Når det gjelder sommerlandingen, er det ingen vits i det. Den høye temperaturen og mangel på fuktighet vil gjøre jobben sin: selv om plantene tar over og overlever resten av sommeren, vil de ikke vokse gode røtter og kan dø om vinteren, i tillegg vil det ikke dannes fruktknopper under slike forhold.

Video om når det er best å plante jordbær

Previous Post
Hvordan gjenkjenne farlige giftige planter i Russland
Next Post
De ce frunzele unui trandafir se îngălbenesc – căutând motive