15 49.0138 8.38624 1 0 4000 1 http://www.42registry.org 300 true 0
theme-sticky-logo-alt

Hvordan ta vare på jordbær om våren: rengjøring, vanning, fôring og andre nødvendige aktiviteter

Fortell oss hvordan du skal ta vare på jordbær om våren? Vi plantet frøplanter i en ung hage, mens alt er levende og grønt. Vi håper de vil overleve vinteren godt, spesielt siden vi planlegger å dekke dem med løvverk fra trærne. Jordbær har ikke blitt dyrket ennå, dette er vår første erfaring. Hva du trenger å gjøre med det om våren for å få en god høst?

hvordan ta vare på jordbær om våren Duftende, søte og saftige jordbær, og til og med i store mengder, er drømmen til hver gartner som har dem på nettstedet sitt. Det er veldig støtende når grønt løv flaver på sengene, men det er ingen høst. Tross alt er hovedmålet med å dyrke jordbær å bli stabil, fra år til år, frukt og en overflod av store, søte bær. For å oppnå dette er det viktig å vite hvordan du skal ta vare på jordbærene våre om våren. Det er denne perioden som påvirker anleggets videre utvikling og produktivitet. Rettidig fôring og vanning vil bidra til å gi buskene den nødvendige næringen som er nødvendig for vekst og dannelse av eggstokkene. La oss imidlertid se på alle prosedyrene i rekkefølge..

Hvordan ta vare på jordbær om våren: høydepunkter

Så vårpleie for jordbærsenger inkluderer følgende aktiviteter:

  • fjerning av vinterly og rengjøring av organisk rusk (frosne busker, tørre blader og ugress);
  • å løsne radavstand og hillingbusker (om nødvendig);
  • vanning;
  • mulching;
  • våren fôring;
  • forebyggende behandling mot skadedyr og sykdommer;
  • beskjæring.

Fjerne ly og rengjøring av sengene

rengjøring av sengene Så snart den siste snøen smelter og jorden er tørr nok til å gå, er det på tide å åpne jordbærene. Først fjernes filmen eller vegetasjonsdekselet, som dekket sengene for vinteren. Deretter kan du begynne å rengjøre dem: Trekk forsiktig ut tørre busker og kutt av tørt løvverk, samt plukk ut ugressrester. Hvis dette ikke gjøres, opprettes et ideelt mikroklima i plantens rester for utvikling av sopp og utseende av skadedyr. I tillegg blir det ryddede landet bedre varmet av solen, og plantene kommer til liv og begynner å vokse raskere..

Avhengig av dyrkningsområdet varierer også tidspunktet for når jordbær kan åpnes. Hvis dette i sør er gjort allerede i begynnelsen av mars, så er det bedre i nordre stripe å vente til midten av april.

Løser og hiller

løsnerNår jordbærsengene er fri for tørt rusk, må gangene løsnes forsiktig. Dette sikrer lufttilgang til røttene, og forhindrer også rask tørking av jorda og utseendet av en skorpe..

Mellom buskene for å løsne, er det bedre å bruke en sterk kvist og ikke grave dypt med den. Dette kan skade røttene som vokser i de øvre lagene av jorda. Men mellom sengene kan du gå med hakke.

Hvis noen planter har blitt nakne om vinteren, bør de være gjemt opp og dekke røttene, ellers kan buskene tørke ut. Men de hvis vekstpunkt har blitt dypere, tvert imot, bør brytes litt.

Vanning og mulching

vanningPå begynnelsen av våren er det fortsatt nok fuktighet i bakken, men den fordamper raskt under varmt sollys og fra vinden. Det er viktig å vanne jordbærene i tide for å “lade” dem med livgivende fuktighet. Når sengene er tørre, vannes de rikelig. Det er nok å gjøre dette en gang i uken, om morgenen eller om kvelden..

Før blomstring kan du bruke sprinkling, men med begynnelsen er det bedre å bytte til drypp vanning. Vann skal ikke komme i kontakt med blader, blomster og bær..

mulchingMulching vil bidra til å bevare fuktigheten i sengene og beskytte dem mot ugress. For disse formålene brukes torv, halm, samt et spesielt materiale av hvit eller svart farge..

Gjødsling av jordbær om våren

fôringFor å øke fruktingen og forbedre smaken av avlingen, anbefales det å mate jordbær 3 ganger i løpet av vårsesongen:

  • når flere unge blader vokser på buskene;
  • før blomstring;
  • med begynnelsen på fruktinnstillingen.

For å gjødsle jordbær, organisk materiale (infusjon av fugleskitt eller gjødsel), samt mineralkomplekser.

Forebyggende tiltak og beskjæring

beskjæringEn annen oppgave for gartneren er å beskytte jordbær mot sykdommer og insekter som kan ødelegge høsten. Første gang buskene behandles for profylakse umiddelbart etter rengjøring av sengene, med Bordeaux -væske. Den andre behandlingen må utføres før blomstring, ved bruk av folkeinfusjoner (malurt, løvetann, tobakk). Biologiske produkter som Fitosporin og Actellic er også egnet..

For at bærene skal vokse seg store, er det viktig å kutte av bart i tide, som buskene har vokst siden høsten. Dette gjøres før blomstring, og i fremtiden blir den unge barten også avskåret. Selvfølgelig, hvis du ikke har tenkt å forplante jordbær med dem.

Video om vårpleie og fôring av jordbær

Previous Post
Hvordan gjenkjenne farlige giftige planter i Russland
Next Post
De ce frunzele unui trandafir se îngălbenesc – căutând motive