15 49.0138 8.38624 1 0 4000 1 http://www.42registry.org 300 true 0
theme-sticky-logo-alt

Du har ikke sett noe lignende – Gigantella jordbær, variasjonsbeskrivelse, bilder, anmeldelser

Jeg er veldig interessert i Gigantella -jordbæret, en beskrivelse av sorten, et bilde, anmeldelser av gartnere som praktiserer dyrking. Jeg gjorde en forhåndsbestilling i nettbutikken for høstlevering, etter å ha sett nok bilder av bær av en imponerende størrelse. Jeg har veldig lyst til å få en slik avling også.

strawberry gigantella sort beskrivelse Det deiligste sommerbæret er jordbær, og det er dobbelt så velsmakende hvis det er stort. Dette er det som gjorde Gigantella -jordbæret kjent for dette, en beskrivelse av sorten, et bilde, anmeldelser som er av interesse for mange gartnere. Og selv om sorten ikke er anerkjent på det offisielle nivået i vårt land, nyter den stor suksess, spesielt i de sørlige regionene. Det er der, med sine varme og solrike somre, at man klarer å “ta” maksimalt fra sorten, fordi den regnes som veldig termofil. Imidlertid vokser store bær vellykket i den sentrale sonen og til og med i de nordlige områdene, og planter avlinger i drivhus. Hva er denne sorten kjent for??

Strawberry Gigantella – variasjonsbeskrivelse, bilder, anmeldelser

hybrid jordbær gigantella Gigantella er en nederlandsk jordbærhybrid hentet fra utvalget av store fruktsorter. Det skiller seg ikke bare i større bær, men også i den imponerende størrelsen på selve bushen. Plantenes høyde når 0,5 m, mens rosettene er tett bladrike, vokser raskt og når en diameter på 70 cm i løpet av sesongen. Bladene er også mye større enn de av vanlige varianter, med en rynket, lett ribbet plate, malt i en lysegrønn farge. Rødaktige striper vises på fjorårets løvverk.

Kraftige busker har også et velutviklet rotsystem som mater luftdelen og gjør det mulig å raskt vokse mange tykke kinnhår. Dette er spesielt typisk for unge planter, og året fra den tredje bart blir mindre.

Produktivitet og smak

jordbærhøst gigellaHybriden tilhører midten sent, blomstrer i andre halvdel av mai, og danner opptil tre dusin peduncles på hver busk. Nesten et dusin frukter er bundet på hver peduncle. Selve bærene er store, opptil 10 cm i diameter. De har en oval form, men flate på sidene. Den største jordbæren – fra den første høsten veier den mer enn 120 g hver, dessuten er bærene ribbet. For den andre og påfølgende samlingen fjernes bær som veier omtrent 60 g og allerede er mer enkle, ovale med en stump spiss, formen.

Sorten er ikke remontant, bærer frukt i bare 2 måneder, det er bare at bærene ikke modnes på en gang, men gradvis. På samme tid, ifølge anmeldelser, blir det lagt merke til at hvis jordbærene ikke har nok sol og varme i løpet av denne perioden, forblir tuppene på bærene lyse og har ikke tid til å farge. Og med et fuktighetsunderskudd dannes tomrom inne i frukten.

Mange lette frø vises på overflaten av bærene, takket være at det er grovt å ta på. Jordbærkjøttet er saftig og veldig tett, matt rødt i fargen, med en karakteristisk aroma og en lett ananas ettersmak..

Fordeler og ulemper med sorten

strawberry gigella fordeler og ulemper med sortenAv fordelene med Gigantella jordbær er det verdt å merke seg:

  • stor frukt;
  • ganske tidlig modningstid;
  • høyt utbytte (opptil 3 kg per busk);
  • selvbestøvning;
  • god transportabilitet på grunn av tett masse;
  • original smak;
  • høy frostbestandighet.

Gartnere som dyrker sorten utendørs i kaldere strøk, anbefaler ikke å kutte løvet for vinteren. Det vil holde snø og gi bedre beskyttelse mot frost.

Av ulemper ved hybriden er dens svake motstand mot sykdommer og knusing av frukt fra det andre året notert. I tillegg krever store busker mer plass på stedet..

Videogjennomgang av Gigantella jordbær

Previous Post
Hvordan gjenkjenne farlige giftige planter i Russland
Next Post
De ce frunzele unui trandafir se îngălbenesc – căutând motive