15 49.0138 8.38624 1 0 4000 1 http://www.42registry.org 300 true 0
theme-sticky-logo-alt

Hvordan dyrke løk på en vinduskarme: trinnvise instruksjoner

Fortell oss hvordan du dyrker løk på en vinduskarme. Alle elsker ferske grønnsaker i familien vår, men om vinteren “bite” prisene. Jeg husket at som barn hadde moren min glass med løk på vinduet. De vil vokse fjær, moren min kutter dem og legger nye pærer i et glass. Jeg bestemte meg for å prøve det selv, men jeg glemte bare hvordan jeg skulle gjøre det..

hvordan dyrke løk på vinduskarmen I dag kan grønnsaker og urter kjøpes i supermarkedhyllene selv om vinteren. Utenom sesongen koster grønne løkfjær imidlertid så mye som flere kilo hoder om sommeren. Men hvorfor bruke penger hvis du kan høste direkte i din egen leilighet eller hus? Dette er ikke en plagsom virksomhet, det er mye lettere og enklere enn å plante løk i hagen. Å vite hvordan man dyrker løk på en vinduskarme kan spare mye og gi syv vitaminer. Alt som trengs for dette er en liten gryte, løs jord, selve pærene og et lyst, varmt sted. La oss dvele nærmere ved hvert punkt..

Hvor og når du skal plante?

hvor du skal plante løk Du kan dyrke grønt hele året. Selvfølgelig, på våren plantes det i sengene, og det er ingen vits i det. Men på senhøst og vinter kommer tiden for “vinduskarmen” løken. Du kan plante den i hva som helst, hvilken som helst beholder vil gjøre, det være seg blomsterpotter eller kutte plastflasker. Det siste alternativet brukes oftere. Den lar deg vokse en liten løkplantasje selv på et lite vindu..

Spesiell oppmerksomhet bør rettes mot jorda – den skal være lett og fruktbar. Et universelt underlag for vegetabilske frøplanter er også egnet..

Hvilken variant er bedre å bruke?

hvilken løk å planteI prinsippet er alle typer løk egnet for “leilighet” dyrking. Oftest plantes løk eller sjalottløk for å tvinge en fjær. For å få mye grønt er det verdt å bruke varianter som har flere rudimenter i en pære. Blant dem:

  • Rostov;
  • Tsjernihiv;
  • Spassky;
  • Union.

For en tykk, vakker fjær er det bedre å ta store pærer. Fra små og grønne vil være tynn, men mer delikat.

Hvordan dyrke løk på en vinduskarme?

landing

Det anbefales å suge løkene før du planter. Noen damp dem til og med med varmt vann. Du kan plante tett, uten å observere noen avstander.

Det er ikke nødvendig å “begrave” pærene i bakken helt. Det er nok at den nedre delen er i jorda, hvor røttene vokser fra. For å fremskynde fjærens utseende, blir toppene kuttet eller hakk i form av et kors.

De første 10 dagene må beholderen med de plantede løkene holdes kjølig. Dette fremmer god rotdannelse. I fremtiden bør plantene plasseres på den letteste og varmeste vinduskarmen. Løkpleie er minimal: bare vanning annenhver dag. Den første høsten av grønne fjær vil allerede være tre uker gammel. Du må kutte av ekstreme fjær. Ettersom pærene er oppbrukt, erstattes de ganske enkelt med nye..

Video om hvordan du dyrker løk uten land

Previous Post
Villhester i naturen er sjeldne, men fantastiske
Next Post
Petunia sophistry lime bicolor – un cameleon în grădina ta