15 49.0138 8.38624 1 0 4000 1 http://www.42registry.org 300 true 0
theme-sticky-logo-alt

Hva kan tilberedes fra betetopper: enkle diettoppskrifter

Fortell meg hva du kan lage fra roetopper? Jeg hørte at den brukes til kålruller i stedet for kål. Jeg har aldri prøvd det selv, men det må være deilig, spesielt hvis bladene er unge. Og du kan legge dem til salaten?

hva kan tilberedes fra betetopper Mange husmødre tenker ikke engang på hva som kan lages av betetopper og sender det oftest til gården. Selvfølgelig er dette en veldig velsmakende saftig godbit for fjærfe, kaniner og andre dyr fra datterselskapet. Visste du at bladene inneholder mange næringsstoffer, og det er mer C -vitamin enn fruktene selv? Hvorfor frata deg selv muligheten til å diversifisere kostholdet ditt med vitaminer? Rødbete blader har lenge blitt brukt i kjøkkenene til forskjellige nasjoner. De erstatter andre grønnsaker eller legger dem som en ekstra ingrediens..

Hva kan tilberedes fra betetopper

Unge blader er ganske saftige, med en mild behagelig smak. Tidlig på våren vil de berike mange retter med vitaminer. Spesielt ofte kan du finne oppskrifter med topper i vegetariske dietter. Den kan brukes både til første retter og til sideretter, og til og med i bakevarer.. Prøv for eksempel å lage hjemme med greener:

 • salat;
 • Borsch;
 • koteletter;
 • pai.

Roetoppene anbefales også av leger, fordi de inneholder stoffer som hemmer utviklingen av kreftceller. Bladene er ikke mindre nyttige for de som har hjerte- eller skjoldbruskkjertelproblemer, så vel som for diabetikere..

Vårsalat med topper, grønnsaker og egg

bladsalat Saftige unge beteblader passer godt til alle de første vårgrønnsakene. Det eneste er at før du legger dem i en salat, skal toppene brennes med kokende vann. Du kan hakke spinat, reddiker, agurker, løkfjær og annet grønt i en salat. Den er fylt med solsikkeolje eller fettfattig majones. Og hvis du legger til et par kokte egg, rosiner og stekte nøtter, får du en mer tilfredsstillende salat, med en interessant smak..

Vegetarisk borsch med betetopp og courgette

borscht fra toppenEn lett diettversjon av den vanlige, store, røde borsjten, ikke mindre velsmakende, men kalorifattig. Den forbereder seg slik:

 1. Hell 2-2,5 liter vann i en kjele, la det koke.
 2. Vask unge rødbeter i en mengde på 0,5 kg, klipp av toppene og separat – petioles. Skrell rotgrønnsakene, del dem i strimler og hell i kokende vann.
 3. Skrell 4 poteter, kutt i terninger. Når rødbeter mister farge, tilsett poteter og kok dem til de er møre..
 4. Riv 1 gulrot, hakk løken og send den putre i en panne i solsikkeolje.
 5. Skjær 2 unge courgetter og 3 tomater hver for seg. La det også småkoke i en panne til det er mykt.
 6. Skjær kronbladene i biter, la det småkoke med tilsetning av 1 ss. l. eddik.
 7. Når potetene og rødbeter er klare, tilsetter du steket, stuet courgette med tomater og petioles til borsch. Hell de hakkede betetoppene i borsch og kok på svak varme i 10-15 minutter.

Om ønskelig kan borscht også tilberedes i buljong.

Vår vitaminkoteletter fra toppen

haler koteletterEn slik siderett er ikke bare velsmakende, men ser også vakker ut. Grønne og røde koteletter, drysset med rømme eller saus, kan serveres med bacon eller pølser. Å lage dem er enkelt:

 • finhakk toppene;
 • kjøre i et egg;
 • salt;
 • tilsett mel for å lage en tett masse.

Form koteletter med hendene og stek i solsikkeolje.

Magert lukket kake med topper og suluguni

pai med topperElt eller kjøp ferdig butterdeig. Kjevle ut to kaker, ha en i en form eller i en form. Legg fyllet på toppen etter at du har blandet komponentene:

 • revet suluguni (150-200 g);
 • finhakkede topper (haug);
 • hvitløk passert gjennom en presse (et par fedd, etter smak).

Dekk kaken med den andre skorpen, klem kantene, pensle med et egg. Stekes i 25 minutter.

Nyttige egenskaper av betetopper og oppskrifter med tillegg – video

Previous Post
Villhester i naturen er sjeldne, men fantastiske
Next Post
Petunia sophistry lime bicolor – un cameleon în grădina ta