15 49.0138 8.38624 1 0 4000 1 http://www.42registry.org 300 true 0
theme-sticky-logo-alt

Jord for plumeria: optimal sammensetning og hvordan du lager et underlag hjemme

Fortell meg, hva slags jord er nødvendig for plumeria? Jeg kjøpte denne skjønnheten for to år siden, og i løpet av denne tiden har jeg aldri transplantert. Busken har lenge vokst fra potten (også fremdeles en butikk), og jeg bestemte meg til slutt for å flytte planten til en ny beholder. Jeg kjøper vanligvis et universelt underlag for mine innendørs planter. Passer det plumeria?

jord for plumeria Plumeria blomstrer ikke bare vakkert, men er også upretensiøs: på det sørlige vinduet, der de fleste blomster lider av solen, soler det seg i strålene. For årlig blomstring er god belysning ganske enkelt nødvendig for henne, og det er også viktig hvilken jord som ble valgt for plumeria. Et velutviklet rotsystem tåler ikke stillestående fuktighet og foretrekker en pustende jord. Og ved å velge riktig potte for planten og plante den på nytt i tide, kan du vokse et helt tre.

Jord for plumeria

universelt underlag Som alle blomstrende avlinger trenger plumeria fruktbar jord. Og gitt at det ikke tåler stillestående vann, må jorden fortsatt være løs. Tett jord tørker ut lenge og det er fare for rotrot. Du kan bruke et universalpottemiddel tilgjengelig fra blomsterbutikker..

For å gjøre butikken jorden mer pustende, anbefales det å tilsette litt sand og vermikulitt..

jordblanding for plumeriaOm ønskelig kan et substrat egnet for en blomst enkelt tilberedes hjemme ved å blande:

  • 2 aksjer torvmark;
  • 1 andel sand, humus og torv.

“Hjem” jord må desinfiseres før du planter en busk. For å gjøre dette kan du søle det med kaliumpermanganat eller bake det i ovnen..

Hva slags gryte trenger Plumeria?

gryte for plumeriaPlumeria er preget av rask vekst av både luftdelen og røttene. Det er bedre å ta en blomsterpotte av plast – røtter kan vokse til plastretter. Men når det gjelder størrelsen, avhenger det av hvor stor du vil se den blomstrende skjønnheten. Hvis det er mulig å beholde store planter i huset, bør du plante plumeria i store beholdere. Selvfølgelig, så lenge hun er liten, og potten først blir kompakt. Men hvert år vil det være nødvendig å øke volumet..

I tilfelle det er mangel på ledig plass, kan blomstens vekst begrenses. For å gjøre dette trenger du bare ikke å øke blomsterpotten, men du må forkorte røttene og beskjære dem.

Hvor ofte skal man transplantere en blomst

Det er bedre å transplantere plumeria om våren, ved å øke blomsterpotten eller trimme rotsystemet. Hyppigheten av transplantasjon avhenger av plantens alder: unge trær transplanteres årlig. For voksne prøver er det nok å utføre prosedyren hvert 2-3 år. Hvis du allerede har et helt tre og det er vanskelig å plante det helt, er det bare å bytte matjord.

Hvordan lage jord til plumeria selv – video

Previous Post
Villhester i naturen er sjeldne, men fantastiske
Next Post
Petunia sophistry lime bicolor – un cameleon în grădina ta