15 49.0138 8.38624 1 0 4000 1 http://www.42registry.org 300 true 0
theme-sticky-logo-alt

Så basilikum utendørs om våren – når kan du så frø?

Jeg elsker basilikum veldig godt og bestemte meg til slutt for å plante den. Men jeg hadde ikke tid til å tukle med plantene, og det var ingen steder å sette det, så jeg måtte så det umiddelbart på hagesengen. Fortell meg når du skal så basilikum utendørs om våren?

basilikum I tillegg til den velkjente dill og persille, dyrker også mange gartnere basilikum. Denne krydret duftende urten plantes ofte ikke bare i hagesenger, men også i et blomsterbed, for i tillegg til å være veldig nyttig, har frodige busker også et vakkert dekorativt utseende. Avhengig av sorten, er det planter med grønne eller lilla blader, og til og med med en sølvaktig glans. I tillegg har hver sort sin egen aroma og kan lukte som kanel, sitron, nellik eller anis..

Ved å bruke plantemetoden kan du få en tidlig høst av greener, men hvis et slikt mål ikke er verdt det, multipliserer basilikum godt og sår frø i åpen mark.

Såtid

basilikumfrø

I motsetning til persille, som blir sådd tidlig på våren, er basilikum mer termofil. Såing av basilikum i åpen mark om våren er mulig når stabilt varmt vær setter inn og nattkulden går over. Vanligvis er dette slutten av mai – begynnelsen av juni, fordi krydderet vokser aktivt bare når lufttemperaturen er over 20 grader Celsius. Selv en nedgang i nattemperaturen til 1 grad Celsius kan ødelegge delikate busker..

Det er ikke anbefalt å så frø direkte i hagen i de nordlige områdene. Den første forkjølelsen oppstår der allerede på slutten av sommeren, og da er det ikke sikkert at høsten blir sett.

Hvor å plante?

Basilikum er veldig krevende for belysning, så sengene bør settes opp i et solfylt område der vannet ikke stagnerer – overdrevent vått, ikke -tørkende område fører til forfall og ødeleggelse av plantings.

Hvis du planter basilikum under unge trær (de har nesten ingen skygge), vil lukten skremme skadedyr og beskytte hagen mot invasjon.

En måned før såing er det nødvendig med en tomt, fordi basilikum elsker lett og næringsrik jord:

  • tilsett 2 kg humus og torv for hver kvadratmeter av tomten;
  • grave opp.

Hvordan plante basilikum?

såtid

Det velduftende krydderet har en tendens til å vokse sterkt, derfor må du legge en avstand på minst 30 cm mellom dem når du planter i rader. I selve raden er det bedre å spre frøene i 2 stykker med en avstand på 5 cm .Hvis alle spirer, kan de svakere spirene fjernes.

For å fremskynde spiring, anbefales det å dekke sengene med folie. Etter spiring fjernes lyet umiddelbart slik at plantene ikke blir utslitt.

Basilikum -voksende videoer

Previous Post
Villhester i naturen er sjeldne, men fantastiske
Next Post
Petunia sophistry lime bicolor – un cameleon în grădina ta