15 49.0138 8.38624 1 0 4000 1 http://www.42registry.org 300 true 0
theme-sticky-logo-alt

Nellik skjegg – en lys sommerblomst for et fargerikt blomsterbed

Fortell oss hva dette miraklet er – en skjegg nellike? Frøene ble gitt av en venn, sa hun, du kan så direkte i bakken og busken vil blomstre vakkert. Jeg gjorde nettopp det, ikke alle gikk opp, men det er et dusin planter. Men nå er sommeren over, og de kommer ikke til å blomstre, bare grønne blader. Kanskje frøene viste seg å være feil eller burde det være det? Når skal hun gi knopper?

skjegg nellike I begynnelsen av sommeren, når vårblomstene allerede har visnet, og sommerblomstene fortsatt bare knytter knoppene, blomstrer den skjeggete nelliken. Blomstene, selv om de er små, er samlet i frodige blomsterstand og er malt i lyse farger. På bakgrunn av et fortsatt grønt blomsterbed, ser buskene nydelige ut, dessuten sprer de en delikat søt aroma rundt. Hva er denne kulturen, og er det vanskelig å dyrke den??

Det vitenskapelige navnet på blomsten er dianthus barbatus, men den er bedre kjent som den tyrkiske nelliken. Hun fikk kallenavnet skjegget for lange skovler..

Skjegg nellik – beskrivelse av arten

nellikbusker

En av de mest elskede varianter av dianthus tilhører nellikfamilien. Dette er en veldig vakker og kompakt plante i form av en frodig busk, hvis gjennomsnittlige høyde er omtrent 40 cm. Det er høyere varianter som når 60 cm. Vifter av miniatyrblomster vil like dverghybrider bare 15 cm høye.

Busken består av oppreiste stilker som lansettformede blader ligger overfor. Om våren og sommeren er de grønne, og til høsten får de en rødlig fargetone. I juni dannes frodige blomsterblomstrer med en diameter på opptil 12 cm i toppen av stilkene. De består av små, men fargerike blomster. Den skjeggete nelliken vil glede deg ikke bare med enkle og doble blomster, men også med en bred palett av fargene.. Disse kan være både monokratiske og flerfargede:

  1. Dianthus Diana, Grace, Snezhana vil overraske deg med fylte terry knopper.
  2. Lilipot og Midget varianter vil glede seg over beskjedne størrelser.
  3. Carnation Noverna Clown vil fortrylle med flerfargede blomster. Hun har forskjellige knopper på den ene stilken: rosa med rødt eller hvitt med syrin.

Landbruksteknologi for å dyrke tyrkiske nelliker

dianthus blomstGenerelt regnes planten som upretensiøs, men har sine egne egenskaper. Av sin natur er den skjeggete nellik en flerårig, men her vokser den som en toårig. Buskene har en toårig vekstsyklus, og blomsten reproduserer oftest med frø. Den enkleste måten er å så dem direkte i åpen mark, men du kan også så dem til frøplanter. I det første leveåret bygger nellikeren opp en frodig løvrike rosett. Blomstringen kommer først neste sommer..

Terry -varianter av skjeggdianthus formeres best av stiklinger. Frødyrkete busker blomstrer oftest med enkle blomster..

Du må plante en tyrkisk nellike på et godt opplyst sted, men den kan overleve delvis skygge. Planten er ikke krevende på jorda, men den blomstrer rikelig på næringsrike ler. Åringsbusker overvintrer godt og trenger ikke ly i sør. I regioner med et kjøligere klima, dekk blomsterbedet med grangrener. Nellik formerer seg godt ved selvsåing.

Skjegg nellike i et blomsterbed – video

Previous Post
Villhester i naturen er sjeldne, men fantastiske
Next Post
Petunia sophistry lime bicolor – un cameleon în grădina ta