15 49.0138 8.38624 1 0 4000 1 http://www.42registry.org 300 true 0
theme-sticky-logo-alt

Må jeg klype lobelia, og når er det bedre å gjøre det?

Fortell meg om du trenger å klype lobeliaen? Jeg sådde frø til frøplanter, de spiret godt, men buskene er veldig tynne og skjøre. De begynte å strekke seg ut og vil hardnakket ikke gi sidegrener, bare en skrøpelig stilk. Kanskje kutte av toppen slik at de slutter å nå opp?

trenger jeg å klype lobelia Den store og langvarige blomstringen av lobelia har gjort denne planten populær selv blant urbane blomsterhandlere. Frodige busker plantes i åpen mark, potter, hengende potter og beholdere på balkonger. Oftest vokser kulturen gjennom frøplanter, så spørsmålet oppstår ofte om det er nødvendig å klemme lobeliaen. Det er ingen hemmelighet at frøplanter ikke vil glede seg med en kraftig stilk, og blomsten er ekstremt smertefull for enhver intervensjon. På den annen side, hva skal jeg gjøre hvis busken ikke vil bli rund og tykk på noen måte? I dette tilfellet vil klemmeprosedyren hjelpe. Den består i å fjerne vekstpunktet, som er plassert på toppen av skuddet.

Dermed slutter stilken å kjøre i høyden, og sideknoppene begynner aktivt å våkne på den. Som et resultat av klemming i bladets aksler, dukker det snart opp nye, laterale skudd. På grunn av deres kostnad blir lobelia til en frodig sfærisk busk..

Når skal man klemme frøplanter og voksne busker

lobelia frøplanter Av to dusin plantearter brukes busk og ampelform i hagearbeid. Når det gjelder buskvarianter, bør problemet med klemming avgjøres avhengig av plantens tilstand. Enten det er en frøplante eller en busk som vokser i et åpent felt, må du se hvordan den utvikler seg. Hvis lobelia forgrener seg, kan du klare deg uten denne teknikken. I tilfellet når hun slipper ut sidegrener motvillig, er fjerning av vekstpunktet nødvendig, ellers vil busken vokse “flytende”.

Det er retningslinjer for når du skal klype planter:

  1. Den første klemningen på plantene må gjøres når plantene vokser opp til 5 cm i høyden..
  2. Eventuell påfølgende klemming utføres tidligst en måned senere. I løpet av denne tiden vil busken bevege seg bort fra den tidligere intervensjonen i utviklingen..

Må jeg klype ampeløs lobelia

ampeløs lobeliaNår det gjelder de store variantene av lobelia, ligger deres særegenhet i de lange grenene, mer enn 0,5 m. De henger grasiøst fra grytene og “former” seg. Det vil ikke fungere for å oppnå en mer frodig blomstring av ampeløs lobelia. Knoppene hennes er bundet sjeldnere enn i buskvarianter, men de kan være større. Hvis du forkorter skuddene, vil de ikke lenger kunne “legge seg ned”, så slike arter trenger ikke å bli klemt.

Hvordan danne en frodig lobelia busk – video

Previous Post
Villhester i naturen er sjeldne, men fantastiske
Next Post
Petunia sophistry lime bicolor – un cameleon în grădina ta