15 49.0138 8.38624 1 0 4000 1 http://www.42registry.org 300 true 0
theme-sticky-logo-alt

Funksjoner av årlige og flerårige alissums

Om sommeren besøkte jeg en venn og så hennes vakre alissumbusker. Jeg kunne ikke motstå og ba om frø, de var bare modne. Fortell meg, er alyssum en flerårig eller en årlig? Vil plantene overleve vintrene våre i hagen??

typer alissum Blant de lavvoksende blomstrende plantene er det verdt å markere alyssum – kompakte frodige busker opp til 40 cm høye, som forgrener seg sterkt. Den tilhører cruciferous -familien og brukes ofte som bakdeksel. Buskene vokser raskt og slipper sine lange halvlignede skudd i forskjellige retninger, og danner et vakkert teppe med små lange blader og små blomster. Alyssum blomstrer utover våren og sprer en delikat aroma rundt. Fargen på blomsterstandene i form av panikler kan være veldig mangfoldig: fra lys hvit til dyp lilla..

I dag er det rundt 200 plantearter, blant dem er det både ettårige avlinger som krever årlig planting og fornyelse, og flerårige sorter som kan leve på det åpne feltet i flere år. Alle er ganske upretensiøse og trenger ikke spesiell omsorg. Men avhengig av om en flerårig er en alissum eller en årlig, eksisterer det fortsatt noen forskjeller i dyrking, og de er verdt å ta hensyn til..

Langblomstrende årlig alyssum

Årlige plantearter kjennetegnes ved en lengre blomstringstid, de fleste varianter gleder seg over sine velduftende blomsterstand til midten av høsten. Den eneste ulempen er deres intoleranse for henholdsvis lave temperaturer, de kan ikke overleve vinteren utendørs..

Årlige alissum formeres av frø, hovedsakelig gjennom frøplanter, og transplanterer det til et blomsterbed i mai måned. I plantesesongen blir de matet 4 ganger med mineralgjødsel, og etter blomstring blir buskene kuttet av slik at det ikke oppstår kaotisk selvsåing.

Av den årlige arten dyrkes oftest Lobularia eller sea alyssum – en lav plante på opptil 40 cm i høyden med krypende skudd. Den blomstrer fra midten av våren til den tidlige høsten, har mange hybrider, den mest populære blant dem:

  • Esther Bonnet Deep Rose;Esther Bonner Deep Rose
  • Tiny Tim;Liten Tim
  • Violet Queen.fiolett quinn

Alyssum Snow -teppe er også veldig populært – buskens høyde overstiger ikke 30 cm, blomsterstandene er hvite og dekker skuddene tett.snøteppe

Frostbestandig flerårig alissum

Flerårige plantesorter kan overvintre i det åpne feltet, fordi de er preget av ganske god motstand mot lave temperaturer. I regioner med kalde vintre trenger de imidlertid ly..

Slike alissums befruktes to ganger sjeldnere enn ettårige arter, og etter en kort blomstring blir buskene trimmet.

Blant de kjente flerårige plantene er det verdt å ta hensyn til følgende varianter:

  • rock alissum Gullplakater;gullplakater
  • alyssum ampelous Clea Crystal White.clea christa white

Nesten alle typer alyssum kan også dyrkes som potteplanter, men det må huskes at de automatisk blir ettårige, siden ingen sort er egnet for overvintring innendørs..

Video om voksende alissum

Previous Post
Villhester i naturen er sjeldne, men fantastiske
Next Post
Petunia sophistry lime bicolor – un cameleon în grădina ta