15 49.0138 8.38624 1 0 4000 1 http://www.42registry.org 300 true 0
theme-sticky-logo-alt

Hvordan vokse en medlar fra et bein – plantefunksjoner

Fortell oss hvordan du dyrker en medlar fra et bein? Vi kjøpte frukt på markedet for første gang for datteren min, hun likte det. Vi vil prøve å plante i en gryte – så vi har allerede fått vår egen innendørs grapefrukt og mandarin. Vil medlar vokse i huset og trenger du å gjøre noe med beinet? Hun er så stor og hard, kan hun spire?

hvordan vokse medlar fra et bein En eksotisk plante som heter medlar er ikke kjent for alle, men fruktene er veldig velsmakende og sunne. Og det som er mest interessant – det vokser godt som en pottekultur, uten å forårsake store problemer. Hvis du har mulighet til å kjøpe fersk frukt, er det bare å plante et bein. Resten av medlaren vil gjøre det selv, og du trenger ikke engang bekymre deg for frukt. Frøbusker beholder alle kvalitetene til moderplanten. I tillegg pollinerer de seg selv, noe som er akkurat det du trenger for innendørsforhold. Det er ingenting komplisert i hvordan man dyrker en medlar fra et bein, men noen nyanser eksisterer fortsatt. Først og fremst skyldes dette det faktum at plantens frø er veldig store og harde. På den ene siden er dette bra – det er praktisk å plante, men det sterke skallet gjør det vanskelig for spiren å bryte gjennom. Hvordan lette og fremskynde spiring av medlar og dyrke eksotiske planter i huset er temaet for dagens samtale..

Den første fruiting i en medlar vokst fra frø vil ikke skje tidligere enn 3-4 år etter planting..

Forberedelse av frøplanter

medlar bein Så, du kjøpte moden frukt, fruktkjøttet har blitt spist, nå kan du gjøre beinet. Skyll den godt, suge i 15-20 minutter i en løsning av kaliumpermanganat for desinfeksjon. La det stå på et varmt sted i 2-3 dager for å tørke.

Sjelden, men det hender at det er hule bein inne i frukten. Du kan sjekke om frøene er egnet for planting ved å senke dem i en beholder med vann. Alt som kommer opp bør kastes, men de druknede beinene er av høyeste kvalitet.

Sørg for å slipe de tørkede beinene før du planter. Gni det på sidene, ødelegger du integriteten til skallet og letter spirenes vei.

Hvordan vokse en medlar fra et bein: planting og omsorg

plante medlarHvis du har flere frø, er det best å bruke små, separate potter til planting. Dette vil bidra til å unngå utilsiktet skade på røttene når du plukker planter..

Hele plantingsprosessen vil ta noen minutter:

  1. Fyll grytene med løs, næringsrik jord. Du kan bruke et universelt underlag. Om ønskelig kan du lage jorda selv ved å blande sand, humus, løvjord og torv i like deler.
  2. Gjør en 2-3 cm fordypning i midten.
  3. Legg et bein der, trykk lett og dryss med jord.
  4. Dekk beholderen med plastfolie og legg den på et lyst vindu..

frøplanter av medlarNår spirer dukker opp, fjerner du filmen. Forresten, dette skjer kanskje ikke snart. Noen arter, som den tyske medlaren, spirer etter 3-4 måneder. Så ikke hastverk med å kaste ut frøet, men bare vanne det i tide. Unge planter om våren kan mates med mineralkomplekser for å stimulere utviklingen. Avslutningsvis vil jeg legge til at medlaren i prinsippet grener godt. Hvis frøplanten hardnakket ikke vil gi sidegrener, er det bare å kutte av toppen av stammen. Nå vil han definitivt begynne å danne en frodig busk..

Video om voksende medlar fra et bein

Previous Post
Villhester i naturen er sjeldne, men fantastiske
Next Post
Petunia sophistry lime bicolor – un cameleon în grădina ta