15 49.0138 8.38624 1 0 4000 1 http://www.42registry.org 300 true 0
theme-sticky-logo-alt

Alissum -fjellet – upretensiøs og vedvarende grunndekning for hagen

Fortell oss hva fjellalissum er. En nabo delte frøene til denne planten, jeg sådde dem for frøplanter. Nesten alle har steget opp, og i nesten tre uker nå har plantene bodd i hagen. Jeg lurer på om det er en flerårig, og hvordan overvintrer det, eller vil det være nødvendig å samle frø? Og mer: hvordan ta vare på en plante?

alissum mountain Blant bunndekkplanter er det ikke det siste stedet som er okkupert av fjellalissum. Han tjente sin popularitet med en upretensiøs og vedvarende karakter. I tillegg vil frodige busker skape et helt teppe på stedet og vil glede deg over tidlig og frodig blomstring. Etter å ha plantet alissum en gang i hagen, vil det i mange år være mulig å beundre det grønne teppet, dekorert om våren med solflekker-blomster.

Basert på det latinske navnet, er denne plantesorten også kjent som alyssum montanum eller gmelin..

Alissum -fjell – karakteristiske trekk ved arten

alissum blant steiner Bunndekket er en flerårig plante og er en kompakt blomsteart. Buskens høyde overstiger ikke 20 cm. Unge skudd vokser først vertikalt, men tar deretter en krypende form og dekker jorden rundt rosetten med et tett teppe. Smale lansettformede blader er lysegrønne, men dekket med tett pubescens i form av tynne stjernehår. Takket være dette får løvet en rik grå fargetone og glitrer så å si under solstrålene..

Alyssum blomstrer allerede i slutten av april; i den midterste banen kan blomstringen flytte til begynnelsen av mai. Har blomsterblomstring av racemose dannet av mange små, men veldig lyse blomster med lys gul farge.

Denne typen bakdeksel anses med rette som en av de lengste. Og den har også høy vinterhardhet, som lar deg vokse planten nesten overalt..

Growing Mountain Alyssum er en enkel planting og ikke vanskelig omsorg

alissum bushSmå frø av alyssum har god spiring. Du kan plante den på flere måter:

  1. Direkte til blomsterbedet i slutten av april eller i slutten av september.
  2. For frøplanter i slutten av mars. Lander på et blomsterbed – i slutten av mai.

Frøplante -metoden lar deg bringe blomstring nærmere i forhold til alissum sådd i åpen mark om våren.

Det er nødvendig å plante en flerårig på et godt opplyst sted, det er mulig mellom steiner. Planten foretrekker tørr jord med god drenering. Minst 40 cm bør være igjen mellom buskene, da de vokser sterkt.

Plantepleie er enkel og består av vanlig vanning. Med mangel på fuktighet kaster buskene knoppene og vokser dårlig. Om våren er det verdt å mate med nitrogenholdig gjødsel slik at alissum raskt bygger opp den grønne massen. Før blomstring er det mer tilrådelig å legge til et mineralkompleks. Etter slutten av blomstringen må stauden kuttes: fjern stenglene og forkort stilkene. På denne måten kan du oppnå ny blomstring på slutten av sommeren. Men hvis vinteren er kald, bør beskjæring flyttes til våren..

Hvordan ta vare på alissum i hagen – video

Previous Post
Villhester i naturen er sjeldne, men fantastiske
Next Post
Petunia sophistry lime bicolor – un cameleon în grădina ta