15 49.0138 8.38624 1 0 4000 1 http://www.42registry.org 300 true 0
theme-sticky-logo-alt

Hvorfor er melon bitter – finn ut årsaken og hva du skal gjøre for å unngå det

Fortell meg hvorfor melonen er bitter? Kjøpt i år for første gang for et barnebarn, så han nektet å spise det. Jeg prøvde det, men det er rett og slett umulig å spise det. Mannen sier at dette skyldes gjødsel som de tidlige fruktene mates med..

hvorfor er melonen bitter Har du noen gang hatt en situasjon der det søte kjøttet av en melon kjøpt på markedet har en bitter smak? Det er dobbelt støtende hvis slike frukter vokser i sine egne senger. Hvorfor er melon bitter, og hvilke faktorer er smaken avhengig av? Disse spørsmålene er mer relevante enn noen gang om sommeren, når sesongen med meloner og kalebasser er i full gang. Hver av oss har vår favoritt variant. Noen foretrekker den saftige kolkhoz -melonen, mens andre foretrekker den ømme massen, som Delano -sorten. Men uansett variasjon kan denne sommerfrukten by på en uventet bitterhetsoverraskelse..

Hvorfor er melon bitter

melon i hagen Det kan være flere grunner til at smaken av frukten ikke endres til det bedre:

  1. Upassende klima for voksende meloner, spesielt utendørs (overflødig fuktighet og kalde somre).
  2. Økt nitratinnhold som følge av inneslutning med mineralgjødsel.
  3. Kultursykdom med fusarium. Videre er infeksjon med en sopp mulig på alle stadier av planteutviklingen. Det kan allerede ha frø eller jord, hvorfra sykdommen går direkte til rotsystemet. Sykdommen kan også påvirke frukt som har lesjoner på huden..
  4. Varietal funksjoner. Så for en melon, kinesisk agurk, er en bitter smak et karakteristisk fenomen.

Sødmen i melonen avhenger ikke bare av sorten, som nødvendigvis må være et bord. Det er forhåndsbestemt av innholdet av karbohydrater – det bør være minst 13%.

Hva du skal se etter når du dyrker meloner, slik at de ikke smaker bittert

moden melonHvis du dyrker meloner selv, slik at avlingen ikke overrasker deg i form av en bitter smak av frukten, følg anbefalingene fra landbruksteknologien hennes. Fremfor alt, ikke glem at de søteste melonene vokser i sør, hvor det er nok varme og solskinn. Det er disse faktorene som er avgjørende for en gitt kultur. I regioner med kjølige somre kan en god og søt høst bare oppnås ved bruk av drivhus..

Ikke la deg rive med gjødsel, selv om du har lykke i form av en grønnsakshage på dårlig jord. Men de vil ikke gi opp på vanlig vanning av meloner. Hvis du er utsatt for soppsykdommer, ikke glem å gjennomføre forebyggende jorddyrking. Ikke bruk plantevernmidler når frukten allerede modnes på vippen.

Hvordan velge riktig melon – video

Previous Post
Villhester i naturen er sjeldne, men fantastiske
Next Post
Petunia sophistry lime bicolor – un cameleon în grădina ta