15 49.0138 8.38624 1 0 4000 1 http://www.42registry.org 300 true 0
theme-sticky-logo-alt

Hvordan velge en deilig melon?

Alle i familien vår gleder seg til sommeren når de kan spise meloner. Kjøpet viser seg imidlertid ikke alltid å være et vellykket kjøp: det hender ofte at melonen er umoden eller usøtet. Fortell meg hvordan du velger en deilig melon?

Sommeren gleder seg ikke bare med varme, men også med en rekke sunne frukter og grønnsaker som ikke finnes på hyllene om vinteren. Melon tilhører dem også. For ikke å bli skuffet over det kjøpte produktet når du kommer hjem, må du vite hvordan du velger den riktige deilige melonen.

Først og fremst er det bedre å kjøpe melon fra pålitelige leverandører som selger i grønnsaksbutikker eller på markedet. Spontane markeder langs veien er ikke egnet for dette formålet, siden grønnsaker absorberer eksosgasser og andre skadelige stoffer godt. En slik melon vil bare skade kroppen..

hvordan velge en melon

Etter å ha bestemt deg for kjøpsstedet, bør du undersøke melonen nøye og ta hensyn til slike ytre tegn:

  • farge og tetthet av skallet;
  • lukten av melon;
  • fostrets vekt og form;
  • tilstanden til peduncle.

Melon hudfarge og tetthet

moden melon

Moden melon vil ha en jevn gul (eller oransje) farge. Stedet på siden av melonen som berørte bakken bør også være gul. Hvis fargen på flekken domineres av lysere toner, betyr det at melonen ble plukket før den rakk å modnes..

Det vil ikke være overflødig å banke på melonen: den kjedelige lyden som kommer ut når du banker på den harde skallet indikerer modenhet. Men hvis selve skallet når det trykkes, bøyer seg og er mykt å ta på, betyr det at melonen har modnet for lenge siden. Dette bevises av tilstedeværelsen av sprekker, gjennom hvilke dessuten forskjellige bakterier kan trenge inn..

Melonsmak

melonsmak

Det anbefales å kjøpe en melon på varme, til og med varme dager. Ved forhøyede temperaturer føles den søte, berusende duften av moden melon bedre enn i kjølig vær. Hvis duften av aromaen oppveier lukten av gress, er melonen fortsatt grønn og ikke egnet til konsum..

Fostrets vekt og form

“Naturlig” melon, dyrket i hagen uten bruk av ubegrensede kjemikalier, veier i gjennomsnitt omtrent 3 kilo. Hvis vekten viser mer, er melonen enten importert eller har blitt flittig behandlet. Det er definitivt ikke verdt å kjøpe en slik frukt, det er usannsynlig at det blir velsmakende.

Erfarne melonelskere hevder at de også bør velges ut fra slekten sin, siden jentemeloner er bedre. Hvis melonen har formen av en oval, flatere i bunnen – dette er en “jente”, dessuten vil sideflekken på en slik melon være større og mer tydelig enn “guttene”.

Stilkstilstand

tørr hale

Når du velger en melon, bør du være spesielt oppmerksom på tilstanden til stilken. Den deilige modne melonen er helt tørr. Hvis halen bare er litt visnet og grønn, vil frukten i seg selv være smakløs, siden den ikke hadde tid til å modnes.

Og det siste tipset: når du velger en melon, bør du ikke kjøpe kuttet frukt. Halvdelen innpakket i film kan og vil være velsmakende og moden, men ikke det faktum at den er nyttig. Gjennom en skitten kniv eller uvaskede hender til selgeren kan du kjøpe en ubehagelig overraskelse sammen med melonen.

Velge en moden deilig melon – video

Previous Post
Villhester i naturen er sjeldne, men fantastiske
Next Post
Petunia sophistry lime bicolor – un cameleon în grădina ta