15 49.0138 8.38624 1 0 4000 1 http://www.42registry.org 300 true 0
theme-sticky-logo-alt

Når skal vi plante lobelia – vi vokser en rikt blomstrende skjønnhet

Fortell meg når du skal plante lobelia? Vi har nye naboer i landet, ekte fans – blomsteroppdrettere. Hva slags blomster vokser de ikke! Selv er jeg glad i blomsterbed, men her så jeg noen avlinger for første gang. En av dem – lobelia, frodige busker som ser ut som blomsterballer, fascinerte meg. Jeg kunne ikke motstå og ba om frø. Når er det bedre å plante dem?

når skal jeg plante lobelia Lobelia tiltrekker seg oppmerksomhet med ikke i det hele tatt store knopper, tvert imot – med små blomster, som det er mye av på busken. For å få en så rik og frodig blomst, må du vite når du skal plante lobeliaen din. Selve blomstringsperioden varer veldig lenge, kanskje dette er en av de lengste blomstrende plantene. Med tanke på at busken tåler frost opp til 7 ° frost, blomstrer den nesten til vinteren begynner. Men for at en plante skal danne seg fra et frø og sette knopper, trenger du minst 2 måneder.

Karakteristiske trekk ved kulturen

bush lobelia I følge den moderne klassifiseringen tilhører blomsten familien lobelia, selv om den tidligere var en representant for klokkeblomst. Lobelia er innfødt i det varme Afrika, og er en flerårig natur. Under forholdene i det russiske klimaet vokser det som en årlig, siden det ikke vinterer i det åpne feltet..

Denne skjønnheten vokser i form av en urteaktig og veldig forgrenet busk. Fra begynnelsen av sommeren til november blomstrer den praktfullt med små blomster, ikke mer enn 2 cm i diameter. Fargen domineres hovedsakelig av blå-blå toner, men det er også rosa-blomstret varianter. Totalt er det mer enn 300 varianter av lobelia. Som hagebruk blir det ikke dyrket mer enn 2 dusin arter.ampeløs lobelia

Oftest er det varianter relatert til busk eller ampeløs lobelia. Den første er også kjent som Erinus, har en buskhøyde på 10 til 40 cm og en sfærisk krone. Ampel lobelia brukes til planting i potter. Stenglene kan være opptil 80 cm lange og henge vakkert ned..

Lobelia formerer seg med frø, men du kan grave en busk om høsten og plante den i en gryte. Etter overvintring i huset, går våren tilbake til frisk luft om våren, og begrunner dermed sin langsiktige natur..

Når skal jeg plante lobelia

lobelia frøplanterPlantingsdatoer avhenger av hvordan planten vokser. Den enkleste måten er å så frø umiddelbart i åpen mark i slutten av mai – begynnelsen av juni. Da vil buskene blomstre mot slutten av sommeren..

Men for at lobelia skal blomstre i juni, er det bedre å plante den i frøplanter i mars – april. På begynnelsen av sommeren vil det være mulig å plante allerede vokste busker med knopper på blomsterbedet.

Planting av lobelia -frøplanter i åpen mark – video

Previous Post
Villhester i naturen er sjeldne, men fantastiske
Next Post
Petunia sophistry lime bicolor – un cameleon în grădina ta