15 49.0138 8.38624 1 0 4000 1 http://www.42registry.org 300 true 0
theme-sticky-logo-alt

Hvordan vokse lobelia: hemmelighetene ved å så frø og ta vare på frodige busker

Fortell oss hvordan du dyrker lobelia? Jeg fikk en pose med frø på salget, jeg vil plante dem i et blomsterbed nær verandaen og i hengende potter. Er det nødvendig å først vokse frøplanter eller kan du så direkte i sengene og i potten?

hvordan vokse lobelia Delikate lobelia busker med forgrenede tynne kvister tiltrekker blomsteroppdrettere med sin blomstring. Så hva om blomsterstandene ikke kan skryte av store størrelser, men til og med omvendt. Lobelia blomster er veldig små, ikke mer enn 20 mm i diameter, men de vil glede seg med mengden. De kompakte, avrundede buskene er så tett dekket av blomster at de blir til en fabelaktig blomsterball. I tillegg, til tross for sitt delikate utseende, preges denne kulturen av en ganske vedvarende og upretensiøs karakter. Hvordan vokse lobelia? Den rimeligste måten er å så frø. De spirer godt og vil snart glede seg over frodige busker.

Plantemetoder

lobelia frøplanter De fleste varianter av lobelia er ettårige som formerer seg ved selvsåing under naturlige forhold. Frø som har falt til bakken overvintrer godt og spirer sammen om våren. Hjemme er imidlertid lobelia oftest plantet i frøplanter – det lar deg bringe blomstring nærmere. Såing av frø til frøplanter bør være i februar måned. Først plantes de i delte beholdere. Siden frøene er små, utføres såing direkte på jordoverflaten uten å sovne ovenfra..

Lobelia -frøplanter vokser i lyset og i varmen og helles i et brett, ellers kan tynne skudd bli skadet. I en alder av omtrent 3 uker dykkes den i separate potter, med flere busker samtidig. Det er vanskelig å fjerne delikate planter separat, og det gir ingen mening. “I en haug” vil busken vise seg å være mer frodig. Blomster plantes på blomsterbedet ikke tidligere enn slutten av mai, eller til og med i juni..

Hvis lobelia plantes direkte i åpen bakke, kan frøene i dette tilfellet såes i blomsterbedet ikke tidligere enn mai. Riktignok vil de blomstre en måned senere, eller enda mer..

Hvordan vokse lobelia: grunnleggende omsorg

lobelia i potterI hagen føles blomsten flott og utvikler seg godt med minimal deltakelse fra produsenten. Lobelia kan vokse i delvis skygge, men for rikelig blomstring er det verdt å velge et sted med god diffust belysning..

Plantepleie er enkel og inkluderer:

  • rikelig vanning, spesielt om sommeren;
  • topp dressing 2-3 ganger per sesong med kaliumsulfat;
  • beskjæring etter den første blomstringsbølgen (rundt juli) – det fremmer mer frodig blomstring i andre omgang.

For å bevare verdifulle varianter kan lobelia transplanteres i en gryte for vinteren eller tas med i huset. Hun sover i et lyst, men kjølig rom, og på våren kan du få mange nye busker ved stiklinger..

Lobelia -voksende videoer

Previous Post
Villhester i naturen er sjeldne, men fantastiske
Next Post
Petunia sophistry lime bicolor – un cameleon în grădina ta