15 49.0138 8.38624 1 0 4000 1 http://www.42registry.org 300 true 0
theme-sticky-logo-alt

Planlegger planting: hva du skal vokse etter erter

I år lagde jeg en seng av erter langs hagen, og nå vil jeg så gulrøtter der. Stedet er bra, det er en sti ved siden av det – jeg trenger ikke å gå langt for å ha et par supper. Fortell meg hva du kan plante etter erter?

ertseng Blant hageavlinger er erter en av de mest nyttige, og ikke bare for sommerboeren, men også for nettstedet hans. Men som andre belgfrukter blir han sjelden syk og lider praktisk talt ikke av skadedyr..

I hagen er erter det mest miljøvennlige, fordi kjemi (forskjellige soppdrepende midler eller insektmidler) også nesten aldri brukes på det, og hvorfor skal det gjøres hvis det vokser godt uten dem.

Det er verdt å merke seg at erter fortsatt ofte dyrkes som en grønn gjødsel, og årsakene til dette er ganske overbevisende, siden både luftens del av planten og røttene beriker jorden med næringsstoffer, nemlig:

  • blader og skudd akkumulerer ikke skadelige stoffer i vekstsesongen og fungerer som en utmerket kilde til lett fordøyelige sporstoffer, organiske stoffer, kalium og fosfor når de er innebygd i jorden, og beriker og gjenoppretter det etter dyrking av andre avlinger;
  • rotsystemet av belgfrukter er ikke mindre nyttig – det inneholder mikroorganismer som metter jorden med nitrogen.

Hva kan vokse i tidligere ertsenger?kål i hagen

Med slike interessante og nyttige egenskaper blir erter bare en universell forgjenger. Hva kan plantes etter erter?

Og nesten alle hageplanter kan plantes, men de vokser best i ertsenger:

  • alle typer kål;
  • rotvekster (reddik, nepe, gulrot, bete);
  • nattskjerm (tomater, poteter, paprika, aubergine);
  • gresskar (courgette, agurker, meloner, gresskar selv).

Hvilke avlinger kan ikke plantes?bønner i hagen

Til tross for allsidigheten til erter, fungerer regelen for vekstskifte også med det, som sier at det ikke er ønskelig å dyrke en avling på samme sted. Basert på dette, etter erter for neste år, anbefales det ikke å plante alle belgfrukter, nemlig:

  • bønner;
  • ertene selv;
  • bønner;
  • grønne gjødselplanter av denne familien (alfalfa, lupin, sainfoin).

I tillegg kan du ikke så området med flerårige gress..

Selvfølgelig, hvis det ikke er noe sted i hagen, trenger du ikke velge, og ofte blir erter plantet i samme hagebed igjen. Dette er i prinsippet tillatt, men ikke ofte og bortsett fra ett alternativ. Det avhenger av sommerværet. Selv de mest resistente avlingene i regnfulle somre kan ikke motstå soppinfeksjoner og råte. Så hvis dette skjedde og ertene ble syke, er det helt umulig å plante det på samme sted (som andre planter fra belgfrukterfamilien)..

Du kan returnere erter til forrige seng ikke tidligere enn om 5 år, når alle patogene bakterier dør i jorda og det blir trygt igjen.

Hvilke grønnsaker kan plantes i nærheten – video

Previous Post
Villhester i naturen er sjeldne, men fantastiske
Next Post
Petunia sophistry lime bicolor – un cameleon în grădina ta