15 49.0138 8.38624 1 0 4000 1 http://www.42registry.org 300 true 0
theme-sticky-logo-alt

Metoder for lagring av liljepærer om vinteren og våren før de plantes i bakken

Fortell meg hvordan du kan bevare lilje løker før du planter? På senhøsten kjøpte jeg ved et uhell en variant som jeg har lett etter lenge, men det var for sent å plante, så jeg droppet pakken i kjelleren. Om vinteren glemte jeg trygt pærene mine, og som et resultat forsvant de på våren. Nå måtte jeg se igjen, og nå var det etterlengtede oppkjøpet igjen i mine hender. Men vi er fortsatt for kalde til å plante liljer. Hva er den beste måten for meg å håndtere pærene og holde ut til den er varm? Du kan midlertidig plante dem i en gryte foreløpig.?

hvordan beholde lukivici liljer Blomstringen av liljer avhenger helt av hvor utviklet og sunt rotsystemet deres er, i dette tilfellet løken. For å forhindre sykdom og uttørking er det nødvendig å gi den de riktige lagringsforholdene, fordi plantemateriale oftest kjøpes fra midten av vinteren: det er på dette tidspunktet et stort utvalg i butikkene, og du kan velg ønsket variant. Det er klart at å plante planter på et blomsterbed om vinteren er uaktuelt, men du må fortsatt kunne holde dem før varmen kommer. I tillegg er vintrene i noen regioner så alvorlige at løkene som er igjen i jorden fryser, og dyrkere blir tvunget til å grave opp sine egne liljer for å beskytte dem mot døden. Som du allerede har forstått, er dagens samtaleemne hvordan du kan bevare lilje løker ved å plante.

Bare friske pærer trenger å lagres uten tegn på råtnelse: hvis det er minst én infisert prøve i en felles beholder, vil sykdommen spre seg til resten.

Funksjoner ved vinterlagringpærer i torv

Vi begynner kanskje med å lagre løk som er gravd opp eller kjøpt sent på høsten. Slik at liljene blir perfekt bevart til våren, ikke fryser, ikke spirer på forhånd, men samtidig ikke råtner, er det nødvendig å velge et sted for dem med optimale og stabile lagringsforhold, nemlig:

  • lufttemperatur ikke lavere enn 0 og ikke høyere enn 5 grader Celsius;
  • relativ (ikke høy og ikke lav) luftfuktighet.

For vinteroppbevaring av pærer kan du bruke følgende steder:

  1. Kjøleskap. Det mest optimale alternativet, fordi temperaturen og fuktigheten der alltid er stabil. Pærene oppbevares i kjøleskapet i en glidelås, der det helles litt fuktig torv.
  2. Kjeller. I dette tilfellet plasseres pærene i en trekasse med torv og rommet ventileres periodisk. Du kan også plante dem i potter og ha dem i kjelleren til våren..
  3. Balkong. På en uisolert balkong må pærene brettes i tillegg til en beholder med god varmeisolasjon, samtidig som sørge for at liljen ikke begynner å spire når solen begynner å varme forlengelsen gjennom glasset.
  4. Blomsterseng. De mest vågale oppdretterne, som får lov til å gjøre dette etter klimatiske forhold, legger til løker i det åpne feltet for vinteren. Det er sant at du først bør lage en isolert grøft, legge ut sidene med brett og gi et lokk, der du nødvendigvis må legge en film slik at lagringen ikke fryser.

Pærer som er lagret i kjøleskapet og på balkongen, bør ventileres regelmessig om vinteren og kontrolleres for råte.

Hvordan bevare tidlige vårpærer?løk i kjøleskapet

Hvis du nettopp har fått liljen din på slutten av vinteren eller tidlig på våren, kan du forsinke utviklingen litt og holde ut til varmen. Først kan pærene ligge i kjøleskapet, også i en pose med torv, men ikke for lenge – en måned med slik aldring er nok, ellers er det fare for at de ikke våkner.

Noen varianter av liljer (orientalsk, marsagon) reagerer ikke godt på langtidslagring, så maksimal aldringstid i kjøleskapet for dem er ikke mer enn to uker.

Det neste trinnet er å plante løkene i små potter eller kopper. De må også oppbevares i kjøleskapet til spiring eller tas ut på balkongen, og gir ly for lyset..

Hvis røttene er for lange, kan de kuttes i to for å gjøre det lettere å plante, fordi beholderne er små.

Når løkene danner spirer og strekker seg opptil 15 cm i høyden, kan de omorganiseres til lyset, til vinduskarmen, men bare mot nord, og når varmen kommer, kan de plantes i blomsterbedet

Video om lagring av liljer kjøpt tidlig på våren før de plantes i bakken

Previous Post
Villhester i naturen er sjeldne, men fantastiske
Next Post
Petunia sophistry lime bicolor – un cameleon în grădina ta