15 49.0138 8.38624 1 0 4000 1 http://www.42registry.org 300 true 0
theme-sticky-logo-alt

Vet du hvordan du forbereder hvitløk til planting

Fortell meg hvordan du forbereder hvitløk til planting? Vi kjøpte en dacha, det er en liten grønnsakshage, men i år plantet de ikke noe der, det var allerede for sent. Jeg vil bare plante et par senger med hvitløk og gulrøtter til vinteren. En nabo ga meg plantematerialet, hun dyrket vakre store hvitløkshoder. Hva må jeg gjøre for at høsten min ikke skal bli verre, kanskje behandle noe?

hvordan forberede hvitløk til planting Enig i at det er mye mer praktisk og raskere å skrelle store hvitløksfedd enn å pusle med små fedd. Denne avlingen er plantet av alle gartnere, men for å få en god høst er det viktig å vite hvordan man forbereder hvitløk til planting. Foreløpig klargjøring av plantemateriale er en obligatorisk prosedyre. Uten det, selv i fruktbar jord, kan du ikke bare få små frukter, men helt miste planter på grunn av skade av soppsykdommer eller skadedyr.

Hvordan forberede hvitløk til planting

hvitløk før planting Den fremtidige høsten avhenger av kvaliteten på plantematerialet. Det nytter ikke å forvente frøplanter fra råte og ødelagte tenner. Bare planting er helt sunn og fullt moden hvitløk..

I denne forbindelse bør forberedelsene til landing inneholde 3 etapper:

  • lagdeling
  • kalibrering;
  • desinfeksjon.

Egenskaper ved stratifisering

hvitløkslagdelingMinst en måned før planting, eller bedre – 2 måneder, blir hvitløken sendt for herding. Det bør skje ved en temperatur som ikke overstiger 5 ° C varme, for eksempel i kjøleskap eller pantry. Hvitløk direkte i hodene brettes i en pappeske og sendes til et kjølig sted i 4-8 uker.

Bare vårløk, som er plantet tidlig på våren, er gjenstand for stratifisering. Dette vil hjelpe den å utvikle seg og modnes raskere, noe som betyr at den vil forlenge avlingens holdbarhet. Usett hvitløk kan fortsatt vokse om høsten, og lagres verre.

Kalibrering – valg av plantemateriale

størrelse hvitløkUmiddelbart dagen før planting begynner de å demontere hodene og avvise dem. Alle råtteskadede hoder blir helt kastet, og de resterende friske blir tatt fra hverandre. De blir også inspisert for skader ved et uhell (for eksempel kuttet med en spade under graving).

Erfarne gartnere rådes til å umiddelbart kalibrere størrelsen på nellikene. Hvis du planter nellik på en seng av samme størrelse, vil de ha samme spiringskapasitet. Men et par store planter, dannet av store fedd, vil skygge resten, mindre hvitløk.

Hvordan desinfisere hvitløk før planting

desinfeksjon av hvitløk med kaliumpermanganatDesinfeksjon er en annen viktig prosedyre som lar deg “drepe to fugler i en smekk”. Først vokser hvitløken, lagret i væske (gjennomvåt en viss tid), raskere og større. Og for det andre, for desinfeksjon, tilsettes visse medisiner til vannet. De vil bidra til å beskytte plantinger mot sopp og skadedyr..

Et av følgende midler brukes til desinfeksjon:

  1. Kaliumpermanganat. Tåler et kvarter i en svak rosa løsning.
  2. Tre aske. Hell 0,5 kg aske helt med vann, la stå i 20 minutter og kok opp. Fortynn deretter med vann (0,5 l løsning per 1 l vann) og gjennomvåt hvitløk i en dag.
  3. Kobbersulfat. Fortynn 1 ts i 1 liter vann. tilberedning, suge hvitløken i 30 minutter.

I tillegg kan du for desinfeksjon bruke spesielle soppdrepende preparater (Fitosporin, Maxim-M).

Forbereder for planting av vårløk

Previous Post
Villhester i naturen er sjeldne, men fantastiske
Next Post
Petunia sophistry lime bicolor – un cameleon în grădina ta